Διεθνή

British Telecom: Εξαγόρασε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΕΕ – Άνω των 16,6 δισ. ευρώ το τίμημα

British Telecom: Εξαγόρασε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας ΕΕ – Άνω των 16,6 δισ. ευρώ το τίμημα
Η ΕΕ είναι σχήμα των Orange και Deutsche Telekom
Σε συμφωνία για την εξαγορά της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας ΕΕ, αντί τιμήματος 12,5 δισ. στερλινών (16,625 δισ. ευρώ) έχει καταλήξει η British Telecom.
Σε δήλωσή της προς το Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η βρετανική εταιρεία σημειώνει ότι ο συνδυασμός των δραστηριοτήτων της BT και της ΕΕ -που σχηματίζεται από τις Orange και Deutsche Telekom– θα της επιτρέψει να προσφέρει στους πελάτες της μια πρωτοποριακή υπηρεσία και σημειώνει ότι η αγορά θα γίνει με καταβολή μετρητών και νέες κοινές μετοχές της British Telekom.
Οι μετοχές αυτές, σημειώνει η εταιρεία σταθερής τηλεφωνίας, θα δοθούν στις Deutsche Telekom και Orange.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο συνδυασμός των δύο αυτών εταιρειών θα βελτιώσει την ικανότητα της ΒΤ να πραγματοποιήσει επενδύσεις.
Μετά την εξαγορά, η Deutsche Telekom θα έχει 12% συμμετοχή στην ΒΤ και δικαίωμα να ορίζει ένα μέλος μη εκτελεστικό στο διοικητικό συμβούλιο της βρετανικής εταιρείας, ενώ η Orange θα έχει 4% συμμετοχή στην ΒΤ.
Σημειώνεται ότι η ΕΕ είναι ηγέτιδα εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με 31 εκατ. πελάτες.
Η εξαγορά υπόκειται στην έγκριση των μετόχων της ΒΤ και των ρυθμιστικών αρχών, όμως εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία πριν από τη λήξη του οικονομικού έτους 2015-16.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης