Διεθνή

Dagong: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – Θα είναι χειρότερη από το 2008

Dagong: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα νέας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης – Θα είναι χειρότερη από το 2008
Οι οικονομίες πολλών χωρών βασίζονται σε ένα μοντέλο ανάπτυξης ιδιαιτέρως ευμετάβλητο και επικίνδυνο, σημειώνει o επικεφαλής του οίκου αξιολόγησης
Πιθανό ενδεχόμενο εκτιμά πως είναι μια νέα παγκόσμια οικονομική κρίση στο προσεχές μέλλον, ο επικεφαλής του Dagong, κινεζικού οίκου αξιολόγησης, Guan Jianzhong.
Σε συνέντευξή του στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, o Guan Jianzhong, ανέφερε ότι δεν μπορεί να προβλέψει την αυγή της νέας κρίσης, ωστόσο όλες οι ενδείξεις οδηγούν σε αυτή την κατεύθυνση.
Ειδικότερα, ανέφερε πως η αύξηση των χρεών σε παγκόσμιο επίπεδο, αλλά και η ασταθής οικονομική ανάπτυξη χωρών, όπως η Κίνα, οι ΗΠΑ, αλλά και στο σύνολό της η Ευρωζώνη, είναι υπαρκτές και ικανές συνθήκες να οδηγήσουν σε μια νέα κρίση.
Μάλιστα τόνισε πως η επερχόμενη οικονομική κρίση θα είναι πολύ δυσμενέστερη αυτής του 2008.
Ως προς την Ρωσία, ανέφερε ότι η παρούσα κρίση που βιώνει έχει προκληθεί από εξωτερικούς παράγοντες και όχι από εσωτερικές παθογένειες.
Αντίθετα, στις ΗΠΑ και στις χώρες τις ΕΕ, τα προβλήματα και οι κρίσεις προκαλούνται από εσωτερικές ζυμώσεις και παθογένειες.
Έτσι, σε αντίθεση με την Ρωσία, το πεδίο εφαρμογής των πιστωτικών γραμμών σε αυτές τις χώρες οδήγησαν, στο παρελθόν, σε μία υπέρβαση του δυναμικού της παραγωγής τους και δημιούργησαν «φούσκες».
Οι κρίσεις αυτές μεταδόθηκαν σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω των πολιτικών ποσοτικής χαλάρωσης και τα ΜΜΕ και οι χώρες δέχτηκαν ισχυρά πλήγματα.
Ο ίδιος υπογράμμισε πως το τρέχον μοντέλο ανάπτυξης, που χρησιμοποιούν αυτές οι χώρες, το οποίο βασίζεται στην κατανάλωση με πίστωση, θα οδηγήσει σε μια νέα κρίση.
Ουσιαστικά πρόκειται για μια φούσκα έτοιμη να σκάσει.
Οι οικονομίες των ΗΠΑ και της ΕΕ, μεταξύ άλλων, βασίζεται στη ζήτηση από τους καταναλωτές, η οποία βασίζεται στα δάνεια, ήτοι σε σαθρά θεμέλια, και έτσι διατρέχουν μεγάλο οικονομικό κίνδυνο.
Μάλιστα, κατέληξε ο επικεφαλής του οίκου Dagong, η ανάπτυξη πολλών αναδυόμενων αγορών βασίζεται σε κονδύλια που θα αποκτηθούν μετέπειτα, κάτι που δυναμιτίζει περαιτέρω το παγκόσμιο σκηνικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης