Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ουγγαρία: Η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων

Ουγγαρία: Η κεντρική τράπεζα εξετάζει το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων
Την μείωση επιτοκίων διαβλέπει η κεντρική τράπεζα της Ουγγαρία στο εγγύς μέλλον
Σύμφωνα με σημερινές δηλώσεις του ανωτέρου στελέχους της κεντρικής τράπεζας της Ουγγαρίας, Daniel Palotai, θα γίνει προσπάθεια βελτίωσης της νομισματικής πολιτικής, με τις αλλαγές που θα προκύψουν στο βασικό επιτόκιο.
Συγκεκριμένα, προβλέπει πως στο άμεσο μέλλον, ίσως, χρειαστεί να προχωρήσουν στην μείωση των επιτοκίων, συμπεριλαμβανομένου του επιτοκίου καταθέσεων, το οποίο η τράπεζα, παραμένοντας πιστή στην γραμμή νομισματικής πολιτικής που έθεσε τον Ιούλιο, διατηρεί στο ιστορικό χαμηλό 2,1%.
Η απόφαση ενδέχεται να έλθει ως αντίδραση στις αποπληθωριστικές τάσεις που απειλούν την χώρα και οι οποίες απασχολούν ιδιαίτερα τους τραπεζίτες.
Μάλιστα, σημειώνεται πως οι αποπληθωριστικές τάσεις στην Ουγγαρία θα μπορούσαν να συγκριθούν με την απότομη πτώση του δείκτη τιμών καταναλωτή τη δεκαετία του 1960.
Το γεγονός αυτό, είναι πιθανό να οδηγήσει την τράπεζα στο να αναθεωρήσει τις υποσχέσεις της για τα χαμηλά επιτόκια τον επόμενο μήνα, όταν η ρυθμιστική αρχή δημοσιεύσει τις προβλέψεις της για τις πληθωριστικές τάσεις.
Οι καταναλωτικές τιμές, ειδικότερα, «βούτηξαν» κατά 0.9% τον Δεκέμβριο του 2014, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, ενώ οι τραπεζίτες έχουν θέσει ως στόχο την άνοδο των τιμών αυτών στο 3%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης