Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών – Στις 57,2 μονάδες ο PMI τον Ιανουάριο

Βρετανία: Ισχυρή ανάπτυξη του τομέα υπηρεσιών – Στις 57,2 μονάδες ο PMI τον Ιανουάριο
Δυναμική αύξηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας
Δυναμικό ξεκίνημα το 2015 κατέγραψε ο τομέας υπηρεσιών της Βρετανίας, με την επιχειρηματική δραστηριότητα να αναπτύσσεται ισχυρά και τις νέες επιχειρήσεις να αυξάνονται με επιταχυνόμενο ρυθμό.
Ο δείκτης υπηρεσιών PMI, που καταρτίζει η Μarkit, σημείωσε άνοδο για 25ο συνεχόμενο μήνα, διαμορφούμενος τον Ιανουάριο στις 57,2 μονάδες έναντι των 55,8 μονάδων του Δεκεμβρίου του 2014.
Σύμφωνα με τον επικεφαλής οικονομολόγο της Markit, Chris Williamson, τα στοιχεία Ιανουαρίου για τον δείκτη PMI καταδεικνύουν ένα δυναμικό ξεκίνημα το 2015 για τη βρετανική οικονομία, υποδηλώνοντας έναν τριμηνιαίο ρυθμό αύξησης του ΑΕΠ πάνω από 0,5%.
Τα στοιχεία καθησυχάζουν τους φόβους ότι η οικονομία επιβραδύνεται με ταχύ ρυθμό, σημειώνει και συμπληρώνει ότι το πιο ενθαρρυντικό στοιχείο είναι η αύξηση που καταγράφεται στην απασχόληση.
Όπως αναφέρει ο οικονομολόγος της Markit, τα κόστη εισροών στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκε με τον αργότερο ρυθμό από τα υψηλά της οικονομικής κρίσης του Ιουλίου του 2009, υποδηλώνοντας ότι ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί τους επόμενους μήνες.
Έτσι, επισημαίνει, υπάρχει μικρή πιθανότητα η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής να ψηφίσει αύξηση των επιτοκίων σύντομα, με τις αρχές του 2016 να είναι ο πιθανότερος χρόνος για την πρώτη αύξησή τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης