Διεθνή

Γερμανία: Επιτάχυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών τον Ιανουάριο - Σε υψηλό 3 μηνών ο PMI, στις 54 μονάδες

Γερμανία: Επιτάχυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών τον Ιανουάριο - Σε υψηλό 3 μηνών ο PMI, στις 54 μονάδες
Τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου εκπέμπουν εν γένει θετικά σημάδια, με τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών να επιταχύνεται και τις νέες παραγγελίες να επιστρέφουν στην ανάπτυξη
Επιτάχυνση της ανάπτυξης του τομέα υπηρεσιών στη Γερμανία καταγράφηκε τον Ιανουάριο, εν μέσω αναφορών για αύξηση των νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων.
Ο δείκτης υπηρεσιών PMI, τον οποίο καταρτίζει η Markit, αναρριχήθηκε σε υψηλό τριών μηνών και από τις 52,1 μονάδες του Δεκεμβρίου του 2014, τον Ιανουάριο ανήλθε στις 54 μονάδες.
Όπως επισημαίνει ο οικονομολόγος της Markit, Oliver Kolodseike, τα αποτελέσματα του Ιανουαρίου εκπέμπουν εν γένει θετικά σημάδια, με τη δραστηριότητα στον τομέα υπηρεσιών να επιταχύνεται και τις νέες παραγγελίες να επιστρέφουν στην ανάπτυξη.
Επιπλέον, σε συνδυασμό με την ενδυναμωμένη οικονομία, αυξήθηκαν οι νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες, με την επιχειρηματική αισιοδοξία να είναι στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2011.
Τα στοιχεία για τον σύνθετο PMI, εν τω μεταξύ, παρουσιάζουν ευπρόσδεκτα σημάδια για τη γερμανική οικονομία, η οποία φαίνεται να ανακτά το έδαφος που έχασε στα τέλη του περασμένου έτους.
Η απασχόληση στον ιδιωτικό τομέα συνέχισε να αυξάνεται με αξιοσημείωτο ρυθμό, παρά την υιοθέτηση του εθνικού κατώτατου μισθού και τις εταιρείες να αναφέρουν πολλά περιθώρια απορρόφησης περαιτέρω αύξησης της ζήτησης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης