Τελευταία Νέα
Διεθνή

Toyota: Αύξηση 16,8% του καθαρού κέρδους αναμένει για το έτος χρήσης

Toyota: Αύξηση 16,8% του καθαρού κέρδους αναμένει για το έτος χρήσης
Ρεκόρ καθαρού κέρδους για την ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, που αξιοποιεί πλήρως τις ευκαιρίες που της δίνει η αποδυνάμωση του γεν σε συνδυασμό με την ισχυρή αγορά των ΗΠΑ
Με σημερινή δήλωσή της, η Toyota, προβλέπει πως το καθαρό κέρδος για το κλείσιμο του οικονομικού έτους τον Μάρτιο, θα αγγίξει τα 18,1 δισ. δολάρια.(2,13 τρισ.yen).
Οι αυξημένες πωλήσεις στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών πολλαπλασιάζει τα έσοδα της αυτοκινητοβιομηχανίας στο εσωτερικό καθώς η συναλλαγματική ισοτιμία είναι ιδιαίτερα «τονωτική».
Αυτό συνεπάγεται άνοδο της τάξεως του 16.8% συγκριτικά με την προηγούμενη χρονιά, ξεπερνώντας έτσι τις προσδοκίες για δεύτερο συνεχές τρίμηνο.
Περισσότερο από το 1/3 των οχημάτων της γνωστής αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευάζονται στην Ιαπωνία, ενώ εξάγεται το 55% αυτών ενώ συνεχίσει να κατέχει κυρίαρχη θέση στις εξαγωγές , «αφήνοντας» πίσω τους ανταγωνιστές της Nissan και Honda Motor.
Μόνο τον Ιανουάριο, οι πωλήσεις της αυξήθηκαν κατά 15,6%, συμπεριλαμβανομένων των κερδοφόρων οχημάτων Lexus και SUV.
Σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο, η Toyota περιμένει μια μικρή πτώση στις πωλήσεις γα την τρέχουσα χρονιά της τάξεως του 1% σε σχέση με το 2014.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης