Τελευταία Νέα
Διεθνή

BP: Περικόπτει τις κεφαλαιακές δαπάνες και δέχεται κοστοβόρες απομειώσεις, λόγω πετρελαίου

BP: Περικόπτει τις κεφαλαιακές δαπάνες και δέχεται κοστοβόρες απομειώσεις, λόγω πετρελαίου
Βαρύ το πλήγμα του πετρελαϊκού κολοσσού BP, που είδε τα λειτουργικά κέρδη του δ’ τριμήνου να υποχωρούν κατά 36%
Η διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου επέφερε βαρύ πλήγμα στα οικονομικά της πετρελαϊκής BP, η οποία ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε μείωση των κεφαλαιακών δαπανών της, εντός του 2015.
Μάλιστα, η εταιρεία ανακοίνωσε πτώση 36% στα λειτουργικά της έσοδα, τα οποία υποχώρησαν το δ’ τρίμηνο του 2014 στα 1,2 δισ. δολάρια.
Επιπλέον, η εταιρεία έχει χάσει το 17% της χρηματιστηριακής της αξίας, με την εικόνα της μετοχής να αντικατοπτρίζει πλήρως την συνολική πορεία της εταιρείας.
Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, πως θα προβεί σε «περικοπές» προσωπικού, με την κατάργηση περίπου 200 θέσεων εργασίας, ενώ προτίθεται να μειώσει τις επιχειρηματικές της ενέργειες στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως προτάσσουν οι δύσκολες συνθήκες της αγοράς.
«Έχουμε εισέλθει σε μια δύσκολη φάση λόγω των χαμηλών τιμών του πετρελαίου.
Η προσοχή μας πρέπει να δοθεί στην «ανάσταση» της ΒP, διατηρώντας παράλληλα τις ασφαλείς λειτουργίες της», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας , Bob Dudley.
Οι κεφαλαιακές δαπάνες της εταιρείας αναμένεται να κυμανθούν το τρέχον έτος στα 20 δισ. δολάρια, από 25 περίπου δισ. το 2014.
Τέλος, ανακοίνσε ότι κατά το δ' τρίμηνο του 2014 δέχτηκε απομειώσεις ύψους 8,9 δισ. προ φόρων, ως αποτέλεσμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης