Τελευταία Νέα
Διεθνή

Δανία: Ανέστειλε την έκδοση εγχώριων και διεθνών ομολόγων

Δανία: Ανέστειλε την έκδοση εγχώριων και διεθνών ομολόγων
Με στόχο να εκτονωθεί η πίεση που δέχεται το τοπικό νόμισμα, η δανική κορώνα
Η κεντρική τράπεζα της Δανίας, σε συμφωνία με το υπουργείο Οικονομικών της χώρας, ανέστειλε την έκδοση κρατικών ομολόγων χρέους.
Στόχος της αναστολής είναι να εκτονωθεί η πίεση που ασκείται στη δανική κορώνα, καθώς θα προστεθεί ρευστότητα στην αγορά, με τα κυβερνητικά έξοδα να καλύπτονται από τον ισοσκελισμένο λογαριασμό της κεντρικής τράπεζας, ενώ η αυξημένη ζήτηση για τα κρατικά ομόλογα της Δανίας θα μετατοπιστεί σε ομόλογα άλλων χωρών, με συνέπειες στη συναλλαγματική ισοτιμία της δανικής κορώνας.
Η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση σε όσους εκτιμούσαν πως η Δανία θα ακολουθούσε το παράδειγμα της Ελβετίας, αίροντας την στήριξη στη δανική κορώνα, καθώς υπογραμμίζει την ισχυρή δέσμευση της κεντρικής τράπεζας και της κυβέρνησης να κρατούν σταθερή τη συναλλαγματική ισοτιμία.
Φαίνεται πως σε αυτή τους την προσπάθεια χρησιμοποιούν όλους τους εναλλακτικούς τρόπους, ενώ και το γραφείο διαχείρισης του κρατικού χρέους αμύνεται υπέρ της ισοτιμίας.
Τέλος, οι αναλυτές επισημαίνουν πως δεν γίνεται να αποκλειστεί η προσφυγή της κεντρικής τράπεζας σε άλλες μη συμβατικές μεθόδους, όπως η αγορά ομολόγων, στο μέλλον.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης