Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Μεικτή η εικόνα του μεταποιητικού κλάδου τον Ιανουάριο – Στις 50,9 μονάδες υποχώρησε ο PMI

Γερμανία: Μεικτή η εικόνα του μεταποιητικού κλάδου τον Ιανουάριο – Στις 50,9 μονάδες υποχώρησε ο PMI
Αν και καταγράφηκε ελαφρά αύξηση της παραγωγής, παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα
Μεικτή εικόνα παρουσιάζει ο μεταποιητικός κλάδος στη Γερμανία, με τον σχετικό δείκτη PMI να υποχωρεί τον Ιανουάριο, παραμένοντας ωστόσο σε αναπτυξιακά εδάφη.
Ειδικότερα, ο μεταποιητικός δείκτης PMI της Γερμανίας υποχώρησε τον Ιανουάριο του 2015 στις 50,9 μονάδες έναντι των 51,2 μονάδων του Δεκεμβρίου 2014, παραμένοντας ωστόσο πάνω από τις 50 μονάδες που αποτελούν το όριο που καθορίζει την ανάπτυξη από τη συρρίκνωση.
Όπως σημειώνει ο οικονομολόγος της Markit, Oliver Kolodseike, τα αποτελέσματα του μεταποιητικού PMI Ιανουαρίου χρωματίζουν μια μεικτή εικόνα για την υγεία του γερμανικού μεταποιητικού κλάδου.
Ενώ επιταχύνθηκε ο ρυθμός ανάπτυξης της μεταποιητικής παραγωγής, παρ' όλα αυτά παρέμεινε σε επίπεδα σχετικά χαμηλά, ενώ ήταν σημαντικά χαμηλότερα από αυτά στα οποία βρέθηκε στις αρχές του προηγούμενου έτους.
Παράλληλα, σημειώνει, η ανάπτυξη της απασχόλησης του τομέα επιβραδύνθηκε και οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν οριακά, καθώς επηρεάστηκαν από την ελαφρά πτώση των εξαγωγικών επιχειρήσεων.
Επισημαίνει ακόμη ότι με το κόστος εισροών να υποχωρεί με τον ταχύτερο ρυθμό από τα μέσα του 2009, εν μέσω χαμηλών πετρελαϊκών και ενεργειακών τιμών, οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα επιχειρηματίες μπόρεσαν να μειώσουν περαιτέρω τις τιμές πώλησης.
Ωστόσο, ο αναλυτής της Markit τονίζει ότι καθώς οι μειωμένες τιμές του πετρελαίου λειτουργούν θετικά από τη βιομηχανία μέχρι την κατανάλωση, είναι πιθανόν τους επόμενους μήνες να καταγραφεί μια ανάταση της οικονομικής ανάπτυξης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης