Τελευταία Νέα
Διεθνή

Minsheng Bank: Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Κίνας

Minsheng Bank: Μεγάλες απώλειες για τις μετοχές της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Κίνας
Εν μέσω πληροφοριών για εμπλοκή του παραιτηθέντος προέδρου σε υπόθεση διαφθοράς
Κατά 9% υποχώρησαν οι μετοχές της Minsheng Banking Corporation, κατά την πρώτη συνεδρίαση, μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του προέδρου και διευθυντή, Mao Xianofeng.
Ο πρόεδρος της μεγαλύτερης ιδιωτικής τράπεζας της Κίνας, βάσει περιουσιακών στοιχείων, κατέθεσε την παραίτησή του, η οποία θα ισχύσει «εντός των επόμενων ημερών», με τα τοπικά Μέσα ενημέρωσης να εμπλέκουν το όνομά του σε μια έρευνα κατά της διαφθοράς.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της τράπεζας, η ίδια γνωρίζει την φήμη ότι ο πρόεδρος βρίσκεται στο στόχαστρο των αρχών, ωστόσο προβάλει ως λόγο παραίτησης «προσωπικούς λόγους».
Η τράπεζα σημείωσε, επίσης, ότι οι δραστηριότητές της δεν επηρεάστηκαν από την παραίτηση του Xianofeng, και ότι ο Hong Qi, μέλος του διοικητικού συμβουλίου, ανέλαβε καθήκοντα προέδρου.
Παρά τις διαβεβαιώσεις της τράπεζας, οι επενδυτές παρέμειναν ανήσυχοι και έτσι σήμερα, Δευτέρα, οι μετοχές της Minsheng στο Hong Kong σημείωσαν απώλειες 9%, ενώ στη Σανγκάη 5,5%.
Σημειώνεται, τέλος, ότι αν επιβεβαιωθούν οι φήμες για εμπλοκή του προέδρου σε υπόθεση διαφθοράς, θα πρόκειται για το πρώτο ανώτερο στέλεχος τράπεζας που εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης