Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ryanair: Υιοθετεί υψηλότερες εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης – Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες το γ’ 3μηνο χρήσης

tags :
Ryanair: Υιοθετεί υψηλότερες εκτιμήσεις για το σύνολο της χρήσης – Ξεπεράστηκαν οι προσδοκίες το γ’ 3μηνο χρήσης
Τα αποτελέσματα ήταν τόσο θετικά, που η εταιρεία ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών, ύψους 400 εκατ. ευρώ
Στα 49 εκατ. ευρώ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της εταιρείας φθηνών πτήσεων Ryanair το γ’ τρίμηνο του έτους χρήσης, από ζημία 35 εκατ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.
Οι οικονομικοί αναλυτές, που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, εκτιμούσαν πως τα κέρδη θα άγγιζαν τα 28 εκατ. ευρώ, ωστόσο διαψεύστηκαν επί τα βελτίω.
Το ίδιο διάστημα τα έσοδα της εταιρεία βελτιώθηκαν κατά 17%, ενώ και η επιβατική κίνηση αυξήθηκε κατά 15%, σε 21 εκατ. επιβάτες.
Με την επιβατική κίνηση ιδιαιτέρως αυξημένη, τα οικονομικά του γ’ τριμήνου βελτιωμένα και την διολίσθηση των τιμών του πετρελαίου, που ρίχνουν το κόστος των ταξιδιών, η Ryanair βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία να ανακοινώσει ενίσχυση της πρόβλεψης για το σύνολο της χρήσης, αλλά και ένα πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών.
Αναλυτικότερα, η εταιρεία εκτιμά πλέον ότι τα κέρδη, για το σύνολο της χρήσης, θα αγγίξουν τα 840-850 εκατ. ευρώ, από πρότερη εκτίμηση για κέρδη 810-830 εκατ. ευρώ.
Τέλος, ως προς το πρόγραμμα επαναγοράς των ιδίων μετοχών, αυτό θα αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 7μηνο Φεβρουάριος-Αύγουστος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης