Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βουλγαρία: Ελπίζουμε πως ο αγωγός South Stream θα συνεχιστεί

Βουλγαρία: Ελπίζουμε πως ο αγωγός South Stream θα συνεχιστεί
Δεν υπάρχει επίσημο αίτημα ακύρωσης του έργου
Την ελπίδα πως η κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream θα συνεχιστεί, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας.
Ειδικότερα, σε δηλώσεις του στην τσεχική εφημερίδα Lidove Noviny, ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας υπογράμμισε πως η Βουλγαρία δεν έχει λάβει ακόμη επίσημη δήλωση ακύρωσης του έργου από τη Ρωσία.
Ο Βούλγαρος Πρόεδρος επαναβεβαίωσε τη θέση της Βουλγαρίας, ότι το όλο project μπορεί να ολοκληρωθεί, με την προϋπόθεση ότι είναι συμβατό με το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ).
Ο Βούλγαρος πρόεδρος διαβεβαίωσε ακόμη ότι η Σόφια επιθυμεί να συνεχιστεί η συνεργασία της με τη Ρωσία, αλλά με την προϋπόθεση ότι η Μόσχα θα διεξάγει τις διαπραγματεύσεις ως εταίρος.
Σύμφωνα με τον κ. Πλεβνέλιεφ, ένας εταίρος θα έστελνε επιστολή στους συνεργάτες του, ενημερώνοντάς τους για τα σχέδιά του, αλλά από τη στιγμή που η Ρωσία δεν επέδειξε τέτοιου είδους συμπεριφορά, η Βουλγαρία εξακολουθεί να έχει έλλειμμα ενημέρωσης σε ό,τι αφορά τα σχέδια ακύρωσης του έργου.
Προς το παρόν, το μόνο που υπάρχει είναι μια δημόσια δήλωση τού Ρώσου προέδρου Vladimir Putin, σε μια συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία, που ήγειρε πολλά ερωτήματα, υπενθύμισε ο Βούλγαρος πρόεδρος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης