Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πακιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος – Δεκάδες οι τραυματίες

Πακιστάν: Τουλάχιστον 40 νεκροί από έκρηξη σε σιιτικό τέμενος – Δεκάδες οι τραυματίες
Περίπου 400 άτομα βρίσκονταν στο τζαμί την ώρα της έκρηξης
Tουλάχιστον σαράντα άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 46 τραυματίστηκαν από έκρηξη βόμβας σε σιιτικό τέμενος στο νότιο Πακιστάν, την πιο αιματηρή επίθεση στη χώρα εδώ και δύο χρόνια, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.
Η βόμβα εξερράγη καθώς οι προσκυνητές παρακολουθούσαν την προσευχή της Παρασκευής στην πόλη Σινκαπούρ, στην επαρχία Σίντχ, περίπου 470 χιλιόμετρα βόρεια του Καράτσι.
Τα τελευταία χρόνια το Πακιστάν έχε πληγεί από το αυξανόμενο κύμα σεκταριστικής βίας, που έχει ως στόχο κυρίως τους σιίτες μουσουλμάνους, οι οποίοι αποτελούν περίπου το ένα πέμπτο του πληθυσμού.
Σύμφωνα με αξιωματούχο, περισσότερα από 400 άτομα βρίσκονταν στο τέμενος την ώρα της έκρηξης, ενώ σημειώνεται ότι έλαβε χώρα σε μια στιγμή που επισκέπτεται το Καράτσι ο πρωθυπουργός του Πακιστάν, Nawaz Sharif, προκειμένου να συζητήσει την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Η επίθεση αυτή είναι η πιο αιματηρή στη χώρα από τον Μάρτιο του 2013, όταν ένα αυτοκίνητο με εκρηκτικά εξερράγη στην περιοχή Σία του Καράτσι, προκαλώντας τον θάνατο 45 ατόμων.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης