Τελευταία Νέα
Διεθνή

Expansion: Ξεκινά τα πρώτα ταξίδια προς αναζήτηση ευρωπαϊκών συμμαχιών ο Αλέξης Τσίπρας

Expansion: Ξεκινά τα πρώτα ταξίδια προς αναζήτηση ευρωπαϊκών συμμαχιών ο Αλέξης Τσίπρας
Ήδη προεκλογικά ο Αλ. Τσίπρας είχε τονίσει ότι θα ζητήσει τη συμμαχία των λαών του Ευρωπαϊκού Νότου
Στις επισκέψεις του νέου πρωθυπουργού σε χώρες της Ε.Ε., σε αναζήτηση συμμαχιών σχετικά με την οικονομική κρίση στην Ευρώπη και τη βούληση συνεργασίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών, αναφέρεται σε άρθρο της η ισπανική οικονομική εφημερίδα Expansion.
Το πρώτο ταξίδι, όπως σημειώνεται, είναι στην Κύπρο - τη Δευτέρα - και θα έχει χαρακτήρα παραδοσιακό, καθώς είθισται ο νέος πρωθυπουργός της Ελλάδας να επισκέπτεται πάντα τη γειτονική χώρα.
Μία ημέρα αργότερα, ο Αλ. Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Matteo Renzi, ένα ταξίδι που γίνεται στο πλαίσιο της στρατηγικής του νέου έλληνα πρωθυπουργού να διαμορφώσει συμμαχίες με άλλες κυβερνήσεις χωρών της νότιας Ευρώπης.
Τα κύρια θέματα που θα τεθούν στο τραπέζι είναι η οικονομική κρίση στην Ευρώπη και η βούληση συνεργασίας μεταξύ των μεσογειακών χωρών.
Άλλωστε, όπως σημειώνεται στο άρθρο, ήδη από την προεκλογική περίοδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει επανειλημμένως μια συμμαχία των λαών του ευρωπαϊκού νότου, σε μια περιοχή που έχει μετατραπεί κατά τη γνώμη του σε ένα «εργαστήριο πειραμάτων» των πολιτικών λιτότητας.
Παράλληλα, στο άρθρο γίνεται αναφορά και στα ταξίδια του έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη, και τις συναντήσεις του με τους ευρωπαίους ομολόγους του σε Βρετανία, Γαλλία και Ιταλία.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης