Τελευταία Νέα
Διεθνή

Sabadell: Προβλέπει ανάπτυξη κατ' ελάχιστον 2,3% της ισπανικής οικονομίας το 2015

Sabadell: Προβλέπει ανάπτυξη κατ' ελάχιστον 2,3% της ισπανικής οικονομίας το 2015
Η οικονομική ανάκαμψη της Ισπανίας θα συνεχιστεί τόσο το 2015 όσο και το 2016 εκτιμά η ισπανική τράπεζα
Ανάπτυξη κατ' ελάχιστον 2,3% της ισπανικής οικονομίας προβλέπει για το 2015 η ισπανική τράπεζα Sabadell, η οποία εκτιμά ότι η οικονομική ανάκαμψη της χώρας θα συνεχιστεί, όχι μόνο φέτος, αλλά και το 2016.
Ωστόσο, σημειώνει ότι υπάρχουν και κάποιοι παράγοντες που παρουσιάζουν ρίσκο, όπως πιθανή εσωτερική πολιτική αβεβαιότητα.
Ο διοικητής της Sabadell, Jose Oliu, εμφανίστηκε πεπεισμένος ότι το 2015 η ισπανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 2,3%, κατ' ελάχιστον, και η ανεργία θα υποχωρήσει στο 22,5%, ποσοστό ναι μεν υψηλό, ωστόσο είναι σύμφωνο με τη δημιουργία θέσεων εργασίας.
Παράλληλα, σημείωσε ότι οι μεταρρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση από το 2012 έχουν συμβάλει στη δυναμική που παρουσιάζει η οικονομία αυτή τη στιγμή.
Όμως, όπως επισήμανε, υπάρχουν κίνδυνοι εξαιτίας των πιθανών εσωτερικών πολιτικών αβεβαιοτήτων, αλλά και λόγω της στασιμότητας της ανάπτυξης στις μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες, Γερμανία, Γαλλία και Ιταλία.
Αυτό το τελευταίο στοιχείο, σημείωσε, υποδηλώνει ένα «φρένο» στη δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας στην Ισπανία.
Βεβαίως, πρόσθεσε, η νέα ώθηση από τη νομισματική πολιτική της ΕΚΤ, η μείωση της τιμής του πετρελαίου και η αδυναμία του ευρώ θα βοηθήσουν στην καλή εξέλιξη της ισπανικής οικονομίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης