Τελευταία Νέα
Διεθνή

i24news (Ισραήλ): Ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο – Ένας εθνικιστής Υπ. Άμυνας, ένας αντι-ορθόδοξος Υπ. Οικονομικών

i24news (Ισραήλ): Ελληνικό Υπουργικό Συμβούλιο – Ένας εθνικιστής Υπ. Άμυνας, ένας αντι-ορθόδοξος Υπ. Οικονομικών
Ο Καμμένος δηλώνει ότι η Ευρώπη κυβερνάται από «Γερμανούς νέο-ναζί» και ότι οι Εβραίοι δεν πληρώνουν φόρο. Ο Βαρουφάκης θέλει να αψηφήσει την ΕΕ
Ο νέος Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε την κυβέρνηση συνασπισμού του την Τρίτη, συνδυάζοντας την αριστερή πτέρυγα του κόμματός του με την εθνικιστική δεξιά, μετά από μια εντυπωσιακή νίκη στις εκλογές που συντάραξε όλη την Ευρώπη, σημειώνει σε σημερινή του ανάλυση το κανάλι i24news του Ισραήλ.
Σύμφωνα με αυτήν, ο Τσίπρας όρισε τον οικονομολόγο Γιάννη Βαρουφάκη ως νέο Υπουργό Οικονομικών, με στόχο να αναλάβει το τιτάνιο έργο των διαπραγματεύσεων με τους διεθνείς πιστωτές.
Ο δεξιός εξτρεμιστής Πάνος Καμμένος έγινε υπουργός Άμυνας, σε αντάλλαγμα για τη στήριξη της νέας κυβέρνησης από το κόμμα τους, τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Με την πρώτη ματιά, ο ηγέτης του κόμματος των ΑΝΕΛ και ο Τσίπρας του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να φαίνονται ως ένας παράξενος συγκερασμός, αλλά και οι δύο είναι σφόδρα κατά της λιτότητας και εξίσου αποφασισμένοι να επαναδιαπραγματευθούν το διεθνές σχέδιο διάσωσης της χώρας.
Ο πρώην υπουργός ναυτιλίας, ξεκίνησε την πολιτική του σταδιοδρομία το 1993, όταν εξελέγη μέλος της Βουλής για το συντηρητικό κόμμα της Νέας Δημοκρατίας στη γενέτειρά του την Αθήνα.
Μετά από έξι συνεχόμενες θητείες, ο Καμμένος αποχώρησε από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά το 2012, με αφορμή τη σύγκρουση του για το διεθνές πρόγραμμα διάσωσης της χώρας, το οποίο έφερε σειρά επώδυνων μέτρων λιτότητας για τους Έλληνες.
Ο Καμμένος ίδρυσε αμέσως το δικό του κόμμα, το οποίο συμφώνησε τη Δευτέρα να γίνει κυβερνητικός εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Πολλοί το θεώρησαν ως το νέο παράξενο ζευγάρι στην Ελλάδα.
Ο Καμμένος έχει συνηθίσει στις διαμάχες, ενώ πολλές φορές έχει βρεθεί σε μπελάδες εξαιτίας των άγριων κατηγοριών που εξαπολύει πολλές φορές, τονίζει το ισραηλινό πρακτορείο.
Είναι λάτρης των θεωριών συνωμοσίας, κατηγορώντας τα σκιώδη διεθνή κέντρα για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα.
Συχνά κατηγόρησε ορισμένους σοσιαλιστές πολιτικούς ότι προωθούν την εσωτερική τρομοκρατία, σε μια χώρα όπου ο αναρχισμός έχει βαθιές ρίζες.
Ο ευλαβής Χριστιανός Ορθόδοξος πρόεδρος των ΑΝΕΛ έχει κατηγορηθεί για αντισημιτισμό, αφού ισχυρίστηκε το Δεκέμβριο σε μια τηλεοπτική συνέντευξη ότι οι Εβραίοι απολαμβάνουν προνομιακή φορολογική μεταχείριση στην Ελλάδα, προκαλώντας την έντονη δυσαρέσκεια της εβραϊκής κοινότητας στην Ελλάδα.
Μετά τις προσβλητικές κατηγορίες, ο Γιώργος Καλαντζής, ο τότε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, ζήτησε δημόσια συγγνώμη, διαψεύδοντας τους ισχυρισμούς του Καμμένου.
Ως υπουργός άμυνας ο Καμμένος θα επιβλέπει τις στρατιωτικές σχέσεις με το Ισραήλ.
Ο ίδιος όμως μπορεί να είναι περισσότερο φιλο-Ισραηλινός από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι έχουν λάβει μέρος σε πολλές διαδηλώσεις κατά του Ισραήλ, με μερικούς εξ αυτών να συμπαραστέκονται στη Γάζα.

Βαθιά πατριώτης

Οι περισσότερες, ωστόσο, κατηγορίες που εξαπολύει ο Καμμένος είναι κατά της Γερμανίας, τη χώρα την οποία θεωρεί ως την κινητήρια δύναμη πίσω από τη λιτότητα, και η οποία, όπως λέει, μεταχειρίζεται τους Ευρωπαίους εταίρους της ως «παλλακίδες».
Καμμένος έχει ορκιστεί να τελειώσει "την ταπείνωση" των επώδυνων περικοπών των δαπανών, καθώς και των μεταρρυθμίσεων που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης των 240 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.
"Ο Πάνος Καμμένος είναι βαθιά πατριωτικός... χωρίς να είναι εθνικιστής με την κακή έννοια της λέξης", δήλωσε ο Nicolas Dupont-Aignan, πρόεδρος του γαλλικού κόμματος Debout la France.
"Δεν είναι αντι-ευρωπαϊστής, είναι αντι-ΕΕ", πρόσθεσε.
"Υπάρχει διαφορά", πρόσθεσε ο Nicolas Dupont-Aignan.

Ένας επικριτής

Ο εύγλωττος υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης, είναι επικριτικός για τους όρους που επιβάλλονται στην Ελλάδα σε αντάλλαγμα για το πακέτο διάσωσης που χορηγήθηκε το 2010 και υποστηρίζει η χώρα δεν μπορεί ποτέ να ανακάμψει οικονομικά εάν δεν χαλαρώσουν οι όροι.
Ο Βαρουφάκης δήλωσε στο δρόμο του για τελετή ορκωμοσίας της κυβέρνησης ότι οι διαπραγματεύσεις δεν θα συνεχιστούν με τη μισητή τρόικα των υπαλλήλων που εκπροσωπούν τους ξένους δανειστές.

Σύμφωνα με το συμπέρασμα του i24news, ο Τσίπρας γίνεται ο πρώτος αρχηγός κράτους κατά λιτότητας της Ευρώπης, αλλά η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να εμπνεύσει και άλλα κόμματα κατά της λιτότητας, συμπεριλαμβανομένης της Ισπανίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης