Τελευταία Νέα
Διεθνή

BBC: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους φόβους για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη

BBC: Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ ενισχύει τους φόβους για το μέλλον της Ελλάδας στην Ευρωζώνη
Τέλος στην ταπείνωση και τον πόνο υποσχέθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, σημειώνει το δημοσίευμα
Την ενίσχυση του φόβου για το μέλλον της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ επισημαίνει σε δημοσίευμά του το ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, το οποίο τονίζει τη διολίσθηση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος σε χαμηλό άνω των 11 ετών, στο 1,11 δολ., μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των ελληνικών εκλογών.
Όπως επισημαίνεται, το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ θα στείλει κύματα σοκ στην Ευρώπη, ενώ αναφέρεται ότι η πλειονότητα των ελλήνων ψηφοφόρων απέρριψαν τον πυρήνα της πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ευρωζώνη, όπως αυτή επιβλήθηκε από τις Βρυξέλλες και τη Γερμανία.
Παράλληλα, τονίζεται ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα θα αποτελέσει το κύριο θέμα στη συνεδρίαση του Eurogroup σήμερα, Δευτέρα.
Στη Γερμανία, ο διοικητής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Bundesbank, Jens Weidmann, εξέφρασε την ελπίδα η νέα ελληνική κυβέρνηση να μην δώσει υποσχέσεις που δεν θα μπορέσει να τηρήσει και που η χώρα δεν μπορεί να αντέξει οικονομικά.
Ο βέλγος υπουργός Οικονομικών, Johan Van Overtveld, σημείωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να σεβαστεί τους κανόνες της νομισματικής ένωσης, προσθέτοντας ωστόσο ότι υπάρχει περιθώριο ευελιξίας, ενώ στην Ιταλία, ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Sandro Gozi, σημείωσε ότι «μετά τις εκλογές αυτές, θα έχουμε νέες ευκαιρίες να επιζητήσουμε αλλαγές στην Ευρώπη για να υπάρξουν ανάπτυξη και επενδύσεις, αλλά και να αντιμετωπιστεί η ανεργία».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης