Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη – Τουλάχιστον 13 οι νεκροί

Ιράκ: Μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Βαγδάτη – Τουλάχιστον 13 οι νεκροί
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, αν και εκτιμάται ότι πρόκειται για τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους
Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από σειρά βομβιστικών επιθέσεων στην πρωτεύουσα του Ιράκ, Βαγδάτη, σύμφωνα με ιρακινούς αξιωματούχους.
Αστυνομικοί αξιωματούχοι ανέφεραν ότι μια βόμβα εξερράγη το Σάββατο κοντά σε μικρό εστιατόριο στην κύρια σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, Ζαφαρανίγια, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα και τραυματίζοντας επιπλέον 13.
Αργότερα, εξερράγη άλλη βόμβα κοντά σε διερχόμενη αστυνομική περίπολο, σκοτώνοντας τρεις πολίτες και τραυματίζοντας οκτώ στη δυτική Βαγδάτη.
Κατά τη διάρκεια της νύχτας, άλλη βόμβα εξερράγη κοντά σε καφετέρια στην σιιτική περιοχή της Βαγδάτης, Αλ-Άμεν, με αποτέλεσμα τρία άτομα να χάσουν τη ζωή τους και οκτώ να τραυματιστούν, ενώ μια ακόμη εξερράγη κοντά σε στάση λεωφορείου και καταστήματα, σκοτώνοντας ακόμη τρία άτομα και τραυματίζοντας επιπλέον επτά.
Ο αριθμός των θυμάτων επιβεβαιώνεται και από τα νοσοκομεία της περιοχής.
Αν και καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη, το Ιράκ δέχεται σχεδόν καθημερινά επιθέσεις, που στόχο έχουν κυρίως τη σιιτική πλειοψηφία και τις δυνάμεις ασφαλείας.
Την ευθύνη για τις επιθέσεις αυτές συχνά αναλαμβάνουν οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο κατέλαβε το ένα τρίτο του εδάφους του Ιράκ το 2014.
www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης