Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα φερόμενα ως τζιχαντιστές

Ισπανία: Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα φερόμενα ως τζιχαντιστές
Προτίθεντο να επιτεθούν, ακόμη και θυσιάζοντας τον ίδιο τους τον εαυτό, σημείωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Jorge Fernandez Diaz
Τέσσερα άτομα που φέρονται να είναι τζιχαντιστές συνέλαβαν οι αστυνομικές αρχές στη Θέουτα, ισπανικό θύλακα στις βόρειες ακτές της Αφρικής, με τον υπουργό Εσωτερικών της χώρας, Jorge Fernandez Diaz, να σημειώνει ότι προετοίμαζαν επίθεση, θυσιάζοντας ακόμη και τον εαυτό τους.
Όπως ανέφερε ο κ. Diaz, σύμφωνα με τις πληροφορίες που είχε από την αστυνομία, η εξάρθρωση αυτού του πυρήνα είχε ομοιότητες με τους τρομοκράτες της αιματηρής επίθεσης της 7ης Ιανουαρίου στο Παρίσι, ενάντια του γαλλικού σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo.
Ένα βίντεο το οποίο δημοσιοποίησε η αστυνομία δείχνει περίπου δεκαπέντε βαριά οπλισμένους αστυνομικούς να ελέγχουν με φακούς στα παράθυρα πριν προχωρήσουν στην έφοδο σε δύο σπίτια στους στενούς δρόμους της Θέουτα λίγο πριν από τα ξημερώματα σήμερα.
Η αστυνομία ανακάλυψε και κατέσχεσε ένα όπλο, στολές μάχης, ισπανικές πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων και ματσέτες κατά τη διάρκεια της επιχείρησης που οδήγησε στις συλλήψεις.
«Πρόκειται για δύο ζεύγη αδελφών, ιδιαίτερα ριζοσπαστικοποιημένων και πολύ εκπαιδευμένων», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Jorge Fernandez Diaz, στους δημοσιογράφους.
Τα αδέλφια, ως μέρος ενός δικτύου, διεξήγαγαν επιθετικά εκστρατείες σε χώρους συζήτησης στο Διαδίκτυο, χρησιμοποιώντας τη φρασεολογία και τα συνθήματα του Ισλαμικού Κράτους, για να στρατολογήσουν μουσουλμάνους προκειμένου να πάνε να πολεμήσουν στη Συρία και στο Ιράκ καθώς και να διαπράξουν επιθέσεις σε δυτικές χώρες, ανέφερε ακόμη το υπουργείο.
Η έρευνα για τις δραστηριότητές τους συνεχίζεται.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης