Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιαπωνία: Καταδικάζει την εκτέλεση του ενός ομήρου από το ΙΚ - Έρευνες για την αυθεντικότητα του βίντεο

Ιαπωνία: Καταδικάζει την εκτέλεση του ενός ομήρου από το ΙΚ - Έρευνες για την αυθεντικότητα του βίντεο
Την απελευθέρωση του έτερου ιάπωνα ομήρου ζητά η Ιαπωνία
(upd) Στην καταδίκη της εκτέλεσης των ενός εκ των δύο ιαπώνων ομήρων, που κρατούνταν από τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, προχώρησε η Ιαπωνία και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση του έτερου ιάπωνα ομήρου που φαίνεται σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.
Πρόκειται για εξοργιστική και απαράδεκτη πράξη βίας, τόνισε ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Σίνζο Άμπε, προσθέτοντας ότι «απαιτούμε την άμεση απελευθέρωση» του εναπομείναντα ομήρου, Κένζι Γκότο.
Ωστόσο, η αυθεντικότητα του βίντεο, το οποίο μελετάται από τις ιαπωνικές αρχές, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, κάτι που αν γίνει θα είναι το πρώτο βίντεο στο οποίο δεν καταγράφεται η αποτρόπαια πράξη του αποκεφαλισμού, όπως έχει συμβεί με άλλους ξένους ομήρους των τζιχαντιστών.
Σημειώνεται ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο βίντεο στο οποίο εμφανίζεται ο ένας εκ των δύο ιαπώνων ομήρων να ανακοινώνει τον θάνατο του συμπατριώτη του και ο ίδιος να ικετεύει για τη ζωή του.
«Είδατε τη φωτογραφία του συγκρατούμενού μου που σφάζεται στη γη του Ισλαμικού Κράτους. Έχετε προειδοποιηθεί», φέρεται να δηλώνει ο όμηρος.
Στο ίδιο βίντεο, ο αιχμάλωτος σημειώνει ότι πλέον το Ισλαμικό Κράτος δεν ζητά λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων για την απελευθέρωσή του, αλλά την αποφυλάκιση του «Σατζίντα αλ-Ρισάουι», που φέρεται να κρατείται στην Ιορδανία.
Σημειώνεται ότι πριν από τέσσερις ημέρες, οι τζιχαντιστές είχαν δώσει στην Ιαπωνία προθεσμία 72 ωρών προκειμένου να καταβάλει λύτρα 200 εκατομμυρίων δολαρίων, προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δυο αιχμάλωτοι, η οποία εξέπνευσε το πρωί της Παρασκευής, χωρίς κάποιο μήνυμα από την πλευρά της οργάνωσης.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης