Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση του G. Soros: Το QE της ΕΚΤ σημαίνει φούσκες και μεγαλύτερη ανισότητα

tags :
Αυστηρή προειδοποίηση του G. Soros: Το QE της ΕΚΤ σημαίνει φούσκες και μεγαλύτερη ανισότητα
Επικριτικός ως προς την απόφαση της ΕΚΤ ήταν ο μεγαλοεπενδυτής G. Soros
Σήμα κινδύνου εξέπεμψε ο μεγαλοεπενδυτής, G. Soros από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, σχετικά με το πρόγραμμα ποσοστικής χαλάρωσης που ανακοίνωσε χθες η ΕΚΤ.
Ειδικότερα ο G. Soros προειδοποίησε ότι η κίνηση της ΕΚΤ θα δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια φούσκα στις αγορές και θα φέρει ανισότητα.
«Η μεγαλύτερη μου ανησυχία είναι ότι θα μεγαλώσει περισσότερο το χάσμα μεταξύ φτωχών και πλουσίων» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος προειδοποίησε ότι «θα είχε πολιτικές συνέπειες» και θα έχει επίσης επιπτώσεις στις διεθνείς αγορές συναλλάγματος.
«Αυτή η τεράστια μαζική ένεση και μεγάλη σε διάρκεια, και ούτω καθεξής, θα έχει αναμφίβολα επιπτώσεις ... Αν ήμουν ακόμα ενεργός επιχειρηματίας θα μπορούσα να δω μερικές αρκετά σημαντικές κινήσεις που έρχονται και η χρηματοπιστωτική σταθερότητα μπορεί να δημιουργήσει αναταραχή άμεσα».
Σημειώνεται ότι ερωηθείς για τις δηλώσεις του G. Soros, Γερμανός υπουργός Οικονομικών, ο W. Schaeuble δήλωσε «δεν ξέρω αν ο κ. Soros είναι ο ειδικός για τη δημοσιονομική και τη νομισματική πολιτική της Ευρωζώνης».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης