Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telefonica: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Hutchison για την πώληση της Ο2, αντί 13 δισ. ευρώ

Telefonica: Σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Hutchison για την πώληση της Ο2, αντί 13 δισ. ευρώ
Η Telefonica, σύμφωνα με την Barclays, θα μπορούσε να λάβει το 75% του τιμήματος σε μετρητά και το 25% σε μετοχές του ομίλου που θα προκύψει
Αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τη Hutchison, για την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της Ο2, ξεκίνησε η ισπανική εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica.
Μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων για την πώληση της Ο2 με τον όμιλο BT στα τέλη του 2014, η Telefonica είναι στον δρόμο επίτευξης μιας εναλλακτικής συμφωνίας για τη βρετανική θυγατρική της εταιρεία κινητής τηλεφωνίας.
Σύμφωνα με τους Financial Times, η Telefonica θα ολοκληρώσει σήμερα, Παρασκευή, 23 Ιανουαρίου 2015, μια συμφωνία συγχώνευσης της Ο2 με την Three, τη θυγατρική της Hutchison Whampoa στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Το τίμημα για την πώληση της Ο2 θα μπορούσε να φθάσει τα περίπου 13 δισ. ευρώ (10 δισ. στερλίνες) και σύμφωνα με την Barclays, η Telefonica θα μπορούσε να λάβει το 75% σε μετρητά και το υπολειπόμενο 25% σε μετοχές του ομίλου που θα προκύψει.
Από τη συγχώνευση των Ο2 και Three θα προκύψει η μεγαλύτερη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στη Βρετανία, με ένα μερίδιο 41%, μπροστά από την ΕΕ που έχει το 32% και που είναι σε διαδικασία συγχώνευσης με την ΒΤ, ηγέτιδα στη σταθερή τηλεφωνία.
Σημειώνεται ότι η Hutchison επιβεβαίωσε σήμερα ότι βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με την Telfonica και ανέφερε ως ενδεικτικό τίμηματα τα 9,250 δισ. στερλίνες.
Η ανακοίνωση έγινε στο χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ, στην οποία αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις θα διαρκέσουν αρκετές εβδομάδες και θα μπορούσαν να μην καταλήξουν σε συμφωνία.
Πριν την ανακοίνωση αυτή, σήμερα, ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Hutchison.
Σημειώνεται, τέλος, ότι στόχος της Telefonica με αυτή την κίνηση είναι να μειώσει την έκθεσή της στο Ηνωμένο Βασίλειο και να αναπτυχθεί σε άλλες αγορές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης