Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βενεζουέλα: Ύφεση 2,8% σημειώθηκε το 2014 – Στο 64% ο πληθωρισμός

Βενεζουέλα: Ύφεση 2,8% σημειώθηκε το 2014 – Στο 64% ο πληθωρισμός
Ο πρόεδρος Maduro κατηγόρησε τους πολιτικούς εχθρούς της Βενεζουέλας για τον «οικονομικό πόλεμο», που έχουν κηρύξει στην χώρα του
Κατά 2,8% συρρικνώθηκε το ΑΕΠ της Βενεζουέλας το 2014, με την χώρα να εισέρχεται σε βαθιά ύφεση, ενώ παράλληλα ο πληθωρισμός άγγιξε το 64%, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος Nicolas Maduro.
Στην ετήσια καθιερωμένη ομιλία του στη Βουλή, ο 52χρονος Maduro ανέφερε ότι η χώρα δέχεται «οικονομικό πόλεμο» από τους πολιτικούς του εχθρούς, πόλεμος ο οποίος ευθύνεται για την αρνητική οικονομική πορεία της Βενεζουέλας.
«Το 2014 αντιμετωπίσαμε ένα σενάριο αποσταθεροποίησης και βίας», είπε, ακόμα, αναφερόμενος στις διαμαρτυρίες που προκάλεσαν αναστάτωση, ενώ είχαν και τον τραγικό απολογισμό των 43 θυμάτων.
Ωστόσο, σημείωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, υπήρξαν και θετικά στοιχεία το 2014, με την ανεργία να πέφτει σε νέα ιστορικά χαμηλά, στο 5,5%.
«Το 2015 θα είναι μια χρονιά θριάμβου και οικονομικής αναγέννησης», υποστήριξε με αυτοπεποίθηση ο Maduro, σημειώνεται, ωστόσο, ότι το ΔΝΤ φαίνεται να διαφωνεί, καθώς εκτιμά ύφεση 7% το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης