Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στήριξη – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τη Marine Le Pen: «Ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»

Στήριξη – έκπληξη στον ΣΥΡΙΖΑ από τη Marine Le Pen: «Ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ»
Νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση του ευρωσκεπτικιστικού στρατοπέδου, τόνισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου
Σε μια στήριξη – έκπληξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ προχώρησε η επικεφαλής του ακροδεξιού γαλλικού κόμματος Εθνικό Μέτωπο, Marine Le Pen, η οποία σε δηλώσεις της στη γαλλική εφημερίδα Le Monde υπογράμμισε ότι «ελπίζουμε στη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ» κατά τις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα που θα διεξαχθούν την προσεχή Κυριακή, 25 Ιανουαρίου.
Όπως ανέφερε, δεν υπάρχει καμία αντίφαση στο ότι ένα ακροδεξιό κόμμα στηρίζει έναν συνασπισμό που κινείται μεταξύ αριστεράς και άκρας αριστεράς, επισημαίνοντας ότι «εμείς δεν συμφωνούμε με ολόκληρο το πρόγραμμά τους, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου για τη μετανάστευση, όμως θα καλωσορίσουμε μια νίκη τους».
«Στην Ευρώπη υπάρχει ένα χάσμα που πρέπει να γεφυρωθεί, με τους λαούς να παίρνουν στα χέρια τους τις τύχες τους ενάντια στον ολοκληρωτισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των συνεργών της, των διεθνών χρηματαγορών», επισήμανε και πρόσθεσε ότι «η θέση μας είναι απόλυτα συνεκτική, αυτό δεν με κάνει μαχήτρια της άκρας αριστεράς.
»Δεν συμφωνούνε σε όλο το πρόγραμμα μαζί τους, κυρίως σε ό,τι αφορά τη μετανάστευση. Θα χαρούμε ωστόσο με τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ», αναφέρει.
Κατά τη γνώμη της, νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα συμβάλει στην ενίσχυση του ευρωσκεπτικιστικού στρατοπέδου, ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι υπέρ της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.
Μάλιστα, παίρνοντας σαφώς αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή, η Marine Le Pen επισήμανε ότι σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ελλάδα, «όπου δεν υπάρχει ισοδύναμο κόμμα με αυτό του Εθνικού Μετώπου, είναι η άκρα Αριστερά που είναι στη θέση μας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης