Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ακριβότερα τα ρολόγια για τους Ιάπωνες, μετά την άρση της στήριξης στο φράγκο

Ακριβότερα τα ρολόγια για τους Ιάπωνες, μετά την άρση της στήριξης στο φράγκο
Η συναλλαγματική ισοτιμία φράγκου-γεν πλήττει τα έσοδα των ωρολογοποιών της Ελβετίας
Οι ελβετικές εταιρείες πολυτελών ρολογιών, είτε αυξάνουν τις τιμές των προϊόντων τους στην Ιαπωνία, είτε εξετάζουν το ενδεχόμενο να προβούν σε αυτή την κίνηση.
Ειδικότερα, η Rolex, φημισμένη εταιρεία ακριβών ελβετικών ρολογιών, προχώρησε σε αύξηση των τιμών των αγαθών της στην ιαπωνική αγορά, εκτιμώντας ότι το χτύπημα από την συναλλαγματική ισοτιμία θα πλήξει τα οικονομικά της.
Άλλη ελβετική εταιρεία ρολογιών, η Patek Philippe, σχεδιάζει να ανατιμήσει τα προϊόντα της στην Ιαπωνία, κατά 4% με 5%, για τον ίδιο λόγο.
Το ελβετικό φράγκο ενισχύθηκε κατά 17% έναντι του γεν, μετά την απόφαση της κεντρικής τράπεζας της Ελβετίας να άρει την στήριξή της στο τοπικό νόμισμα, κίνηση που προκάλεσε… πονοκέφαλο στις ελβετικές εταιρείες με έντονη εξαγωγική δραστηριότητα.
Αν και η εκπρόσωπος Τύπου της Rolex δήλωσε ότι η ανατίμηση των αγαθών στην ιαπωνική αγορά είχε αποφασιστεί προ της απόφασης της κεντρικής τράπεζας, καθώς η ισοτιμία με το γεν ήταν ήδη ασύμφορη, ο CEO της Swatch δήλωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η απόφαση της κεντρικής τράπεζας ήλθε ως «τσουνάμι», παρασέρνοντας τα πάντα στο διάβα της, ενώ και οι μετοχές της Omega υποχώρησαν κατά 20% μετά την απόφαση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης