Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά 200 εκατ. δολάρια, για να μην εκτελέσει δύο Ιάπωνες

Το Ισλαμικό Κράτος ζητά 200 εκατ. δολάρια, για να μην εκτελέσει δύο Ιάπωνες
Οι τζιχαντιστές δημοσίευσαν βίντεο στο οποίο απειλούν ότι θα σκοτώσουν τους Ιάπωνες ομήρους αν δεν λάβουν το ποσό που ζήτησαν
Βίντεο στο οποίο απειλούν ότι θα εκτελέσουν δύο Ιάπωνες ομήρους, αν η ιαπωνική κυβέρνηση δεν δώσει λύτρα ύψους 200 εκατ. δολαρίων εντός 72 ωρών, έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους.
Στο βίντεο, οι Ιάπωνες όμηροι φορούν τις πορτοκαλί φόρμες, που έχουμε δει και σε προηγούμενα βίντεο, ενώ ο φερόμενος ως εκτελεστής έχει κρύψει το πρόσωπό του.
Αναλυτές επισημαίνουν ότι εις εκ των ενόπλων έχει βρετανική προφορά, η οποία μοιάζει σε αυτή των εκτελεστών του James Foley και των επόμενων ομήρων που δολοφονήθηκαν για χάρη της κάμερας, ενώ οι δύο Ιάπωνες έχουν ταυτοποιηθεί ως Haruna Yukawa και Kenji Goto Jogo.
Σημειώνεται ότι η κίνηση των τζιχαντιστών ήλθε ως άμεση απάντηση, μόλις λίγες ώρες αφότου ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Shinzo Abe, δεσμεύτηκε να δωρίσει 200 εκατ. δολάρια, στις χώρες που μάχονται τον τζιχαντισμό.
Ειδικότερα, το μήνυμα, το οποίο απευθύνεται στον ιαπωνικό λαό, έχει ως εξής:
«Προς την ιαπωνική κοινή γνώμη: όπως η κυβέρνησή σας πήρε την ανόητη απόφαση να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, έχετε τώρα 72 ώρες να πιέσετε την κυβέρνησή σας να πάρει μια σοφή απόφαση, να πληρώσει 200 εκατ. δολάρια για να σώσει τις ζωές των πολιτών σας.
Ειδάλλως, το μαχαίρι αυτό θα γίνει ο εφιάλτης σας».
Στο μήνυμα αναφέρεται, επίσης: «αν και βρίσκεστε 8,5 χιλ. χλμ μακριά από το Ισλαμικό Κράτος, συμμετέχετε με την θέλησή σας σε αυτή σταυροφορία».
Το υπουργείο Εξωτερικών της Ιαπωνίας δήλωσε ότι ειδικοί αναλυτές εργάζονται για να επιβεβαιώσουν την αυθεντικότητα του βίντεο.
Αν αυτό αποδειχτεί, όντως, γνήσιο, οι ιαπωνικές αρχές θα εξοργιστούν με τις απειλές κατά των ομήρων, σχολίασε, επίσης, το υπουργείο.
«Η κυβέρνηση της Ιαπωνίας θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχεία απελευθέρωση των Ιαπώνων πολιτών, σε συνεργασία με τις ενδιαφερόμενες χώρες», ανέφερε, επίσης.

Embedded image permalink

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης