Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αργεντινή: Νεκρός βρέθηκε εισαγγελέας, που είχε κατηγορήσει την πρόεδρο Kirchner για παρακώλυση έρευνας

Αργεντινή: Νεκρός βρέθηκε εισαγγελέας, που είχε κατηγορήσει την πρόεδρο Kirchner για παρακώλυση έρευνας
Ο Alberto Nisman ερευνούσε την επίθεση σε εβραϊκό κέντρο, που είχε λάβει χώρα το 1994
Λίγες μόλις ώρες προτού καταθέσει κεκλεισμένων των θυρών για την υπόθεση που διερευνούσε, ο Αργεντινός εισαγγελέας, Alberto Nisman, βρέθηκε νεκρός στη μπανιέρα του σπιτιού του, στο Μπουένος Άιρες.
Ο Nisman είχε αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση της βομβιστικής επίθεσης σε εβραϊκό κέντρο το 1994, στην οποία εικάζεται ότι συμμετείχα Ιρανοί.
Αξιοσημείωτο είναι ότι ο νεκρός εισαγγελέας είχε κατηγορήσει την πρόεδρο της Αργεντινής, Cristina Kirchner, για παρακώλυση της έρευνας και «προστασία» των Ιρανών υπόπτων.
Η αργεντινή προεδρία απέρριψε ως «γελοίες» τις κατηγορίες, ωστόσο ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να κληθεί να καταθέσει η πρόεδρος.
Το 2013, Αργεντινή και Ιράν συμφώνησαν στη διαλεύκανση της υπόθεσης, η οποία παραμένει ανοικτή.
Τότε, ο Nisman είχε κατηγορήσει το Ιράν και τη Χεζμπολάχ για τη διοργάνωση της επίθεσης, πράγμα που η Τεχεράνη αρνείται.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο εισαγγελέας έφερε τραύμα από σφαίρα, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά τα ακριβή αίτια του θανάτου, αλλά ούτε και αν πρόκειται για δολοφονία.

Το 1994 έλαβε χώρα η πιο αιματηρή επίθεση του είδους της σε χώρα της Νοτίου Αμερικής, όταν βόμβες εξερράγησαν στο Πνευματικό κέντρο της Εβραϊκής Κοινότητας της Αργεντινής, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 95 άνθρωποι και να τραυματιστούν περίπου 300. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης