Τελευταία Νέα
Διεθνή

Telefonica: Διαπραγματεύεται την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της O2 στη Hutchison Whampoa

tags :
Telefonica: Διαπραγματεύεται την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της O2 στη Hutchison Whampoa
Στα 11,8 δισ. ευρώ το εκτιμώμενο τίμημα
Την πώληση της βρετανικής θυγατρικής της O2 στον όμιλο από το Χονγκ Κονγκ, Hutchison Whampoa, διαπραγματεύεται η εταιρεία τηλεπικοινωνιών Telefonica, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «The Sunday Times».
Η Hutchison που ελέγχεται από τον Li Ka-Shing, τον δεύτερο πιο πλούσιο άνδρα στην Ασία μετά τον Jack Ma, πρόεδρο της Alibaba, ενδιαφέρεται για τηλεπικοινωνιακούς ομίλους σε διάφορες χώρες στην Ευρώπη, όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Αυστρία, η Ιταλία, αλλά και στη Σκανδιναβία.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Hutchison έχει την εταιρεία Three, την τέταρτη διαχειρίστρια κινητής τηλεφωνίας στην χώρα.
Η θυγατρική της Telefonica, O2, βρίσκεται στη δεύτερη θέση της βρετανικής αγοράς με περίπου 22 εκατ. πελάτες, πίσω από την ηγέτιδα του χώρου ΕΕ, η οποία αναμένεται προσεχώς να πωληθεί στην BT.
Η Hutchison έχει ήδη αποκτήσει από την Telefonica τη θυγατρικής της Ο2 στην Ιρλανδία και έχει ενισχύσει επίσης τη θέση της στην Αυστρία με την εξαγορά της θυγατρικής της Orange.
Aν ολοκληρωθεί η πώληση της Ο2 στη Βρετανία αυτό θα σημάνει την οριστική έξοδο της Telefonica από τη βρετανική αγορά και τη μεγαλύτερη αποεπένδυσή της μέχρι στιγμής.
Σημειώνεται ότι τα τελευταία χρόνια η Telefonica έχει εξέλθει από τις αγορές της Ιρλανδίας και της Τσεχίας, ενώ στόχευε στην πώληση της βρετανικής θυγατρικής της στην ΒΤ, ωστόσο η τελευταία επέλεξε την ΕΕ.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «The Sunday Times», η οποία επικαλείται πηγές στο City του Λονδίνου, η τιμή για την Ο2 θα μπορούσε να διαμορφωθεί περί τα 9 δισ. στερλίνες ή 11,8 δισ.
Ευρώ, αν και ακόμη οι συζητήσεις βρίσκονται σε αρχικό στάδιο και δεν είναι ακόμη σαφές αν θα υπάρξει συμφωνία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης