Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βέλγιο: Ζήτησαν την έκδοση από τις ελληνικές Αρχές ενός προσώπου που συνελήφθη

tags :
Βέλγιο: Ζήτησαν την έκδοση από τις ελληνικές Αρχές ενός προσώπου που συνελήφθη
Εξακολουθεί να διαφεύγει ο εγκέφαλος του τζιχαντιστικού πυρήνα, όπως  ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Koen Geens
(upd) Έκδοση ενός ατόμου που συνελήφθη στην Ελλάδα ζήτησαν οι Βέλγοι εισαγγελείς, για πιθανή διασύνδεσή του με μία αποτυχημένη ισλαμιστική συνωμοσία.
Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του γραφείου της ομοσπονδιακής εισαγγελίας, «περαιτέρω ανάλυση των στοιχείων της έρευνάς μας μάς έδωσαν επαρκείς λόγους για να ζητήσουμε την έκδοση ενός από τα πρόσωπα που συνελήφθησαν χθες από τις ελληνικές αρχές».

Νωρίτερα το bankingnews έγραφε:

Εξακολουθεί να διαφεύγει ο «εγκέφαλος» του τζιχαντιστικού πυρήνα που διαλύθηκε στο Βέλγιο, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Βέλγος υπουργός Δικαιοσύνης, Koen Geens.
Ωστόσο, ο ίδιος δεν διέψευσε πως θα μπορούσε να βρίσκεται στην Ελλάδα.
Όπως είπε, οι συλλήψεις που έγιναν χθες το βράδυ δεν επέτρεψαν να συλληφθεί το σωστό πρόσωπο, ενώ «συνεχίζουμε να τον καταζητούμε δραστήρια και πιστεύω πως θα έχουμε επιτυχία».
Πάντως, σύμφωνα με βελγικά μέσα ενημέρωσης, ο Abdelhamid Abaaoud, ο  27χρονος Βέλγος μαροκινής καταγωγής που έχει πολεμήσει στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους στη  Συρία, είναι ο αρχηγός και ο χρηματοδότης του τζιχαντιστικού πυρήνα που σχεδίαζε επιθέσεις εναντίον αστυνομικών και αστυνομικών τμημάτων «σε όλο το Βέλγιο».

(Πρώτη ενημέρωση 18:18, 18 Ιανουαρίου 2015)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης