Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας η αντιισλαμιστική διαδήλωση του Pegida στη Δρέσδη

Ματαιώθηκε για λόγους ασφαλείας η αντιισλαμιστική διαδήλωση του Pegida στη Δρέσδη
Επειτα από συζήτηση με τις αστυνομικές αρχές, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο, εξηγεί το Pegida
Σε ματαίωση της αντι-ισλαμιστικής διαδήλωσης στη Δρέσδη προχώρησε η οργάνωση Pegida, έπειτα από σοβαρές απειλές που δέχθηκε από το «Ισλαμικό Κράτος» στέλεχος της οργάνωσης.
Όπως εξηγεί το Pegida σε σχετική ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook, «έπειτα από συζήτηση με τις αστυνομικές αρχές, είμαστε υποχρεωμένοι να λάβουμε αυτό το μέτρο», καταγγέλλοντας παράλληλα «τη σοβαρή προσβολή της ελευθερίας της γνώμης και της ελευθερίας να διαδηλώνεις» εκ μέρους «των τρομοκρατικών δυνάμεων».
Αντί να διαδηλώσουν αύριο, Δευτέρα, το Pegida ζητεί από τους υποστηρικτές του να βάλουν μια γερμανική σημαία και ένα κερί στα παράθυρα.
«Ζητούμε από κάθε Ευρωπαίο που υποστηρίζει την ελευθερία της άποψης και αντιτίθεται στον θρησκευτικό φανατισμό να τοποθετήσει την εθνική σημαία του και ένα κερί στο παράθυρο» γράφουν οι οργανωτές
Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Der Spiegel, εκφράζονται φόβοι ότι οι εβδομαδιαίες πορείες του Pegida μπορεί να γίνουν στόχος τρομοκρατικής επίθεσης.
Το περιοδικό μεταδίδει ότι «ξένες υπηρεσίες πληροφοριών» γνωστοποίησαν στους γερμανούς ομολόγους τους ότι υπέκλεψαν επικοινωνίες ανάμεσα σε «γνωστούς τζιχαντιστές» στις οποίες γίνεται λόγος για «ενδεχόμενες επιθέσεις εναντίον των εβδομαδιαίων πορειών του Pegida».
Στις συγκεντρώσεις του Pegida («Ευρωπαίοι πατριώτες εναντίον του εξισλαμισμού της Δύσης»), οι οποίες οργανώνονται από τον Οκτώβριο στη Δρέσδη, συμμετέχει ολοένα μεγαλύτερος αριθμός διαδηλωτών.
Τη Δευτέρα, πέντε ημέρες μετά τις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Παρίσι στο όνομα του τζιχάντ, ο πρωτοφανής αριθμός των 25.000 ανθρώπων πραγματοποίησαν πορεία ζητώντας μια πιο περιοριστική μεταναστευτική πολιτική.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης