Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σοκάρει ο Erdogan: Το Charlie Hebdo ευθύνεται για την επίθεση - Προκαλεί το μίσος των Μουσουλμάνων

Σοκάρει ο Erdogan: Το Charlie Hebdo ευθύνεται για την επίθεση -  Προκαλεί το μίσος των Μουσουλμάνων
«Το περιοδικό είναι ένοχο καθώς προκαλεί δημοσίους τους Μουσουλμάνους»
Λάδι στη φωτιά του αντι-ισλαμισμού, ο οποίος έχει λάβει εκρηκτικές διαστάσεις στην Ευρώπη, ρίχνει ο Τούρκος Πρωθυπουργός, R.T. Erdogan, ο οποίος επιρρίπτει την ευθύνη για την επίθεση των τζιχαντιστών στο «Charlie Hebdo» στο… ίδιο το γαλλικό περιοδικό!
Ειδικότερα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, μιλώντας σε επιχειρηματίες στην Άγκυρα, υπογράμμισε πως το «Charlie Hebdo», το οποίο έγινε στόχος τρομοκρατικής επίθεσης από τζιχαντιστές, είναι… ένοχο για «διασπορά του τρόμου, λόγω της επέμβασης στην ελευθερία των άλλων».
Ας σημειωθεί πως το γαλλικό περιοδικό κατά καιρούς, δημοσιεύει σατιρικά σκίτσα του Μωάμεθ, κάτι το οποίο θεωρείται βλάσφημο για τους Μουσουλμάνους.
«Το περιοδικό είναι ένοχο καθώς προκαλεί δημοσίους τους Μουσουλμάνους, με το να δημοσιοποιεί το σκίτσο του Μωάμεθ» συνέχισε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
«Το Charlie Hebdo καταχράται την ελευθερία της έκφρασης, προκειμένου να προσβάλλει μία ολόκληρη θρησκεία» διέτεινε, προσθέτοντας πως «αυτό δεν ονομάζεται ελευθερία».
«Αυτό συνιστά διασπορά του τρόμου, καθώς επεμβαίνει στην ελευθερία των άλλων» συμπλήρωσε.
«Μπορεί (οι συντάκτες) να είναι άθεοι. Όμως, πρέπει να σέβονται αυτό που πιστεύω εγώ. Εάν δεν το κάνουν, τότε προκαλούν το μίσος και το ρατσισμό» κατέληξε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.
Ας σημειωθεί πως το δικαστήριο της Άγκυρας απαγόρευσε την αναδημοσίευση του τελευταίου τεύχους του γαλλικού περιοδικού, το οποίο απεικονίζει τον Μωάμεθ δακρυσμένο, να κραδαίνει ένα πλακάτ, το οποίο αναγράφει «Je suis Charlie».

www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης