Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κυνική παραδοχή της Europol: «Δεν μπορούν να αποτραπούν όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις»

Κυνική παραδοχή της Europol: «Δεν μπορούν να αποτραπούν όλες οι τρομοκρατικές επιθέσεις»
Οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά τονίζει ο επικεφαλής της Europol
Τον απόηχο των πολύνεκρων επιθέσεων στο Παρίσι και εν μέσω πανευρωπαϊκής κινητοποίησης με κύμα συλλήψεων υπόπτων, ο επικεφαλής της Europol Ρομπ Γουέινραϊτ δηλώνει κυνικά ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολη» η αποτροπή κάθε τρομοκρατικής επίθεσης.
Ειδικότερα ο μεγάλος αριθμός ριζοσπαστικοποιημένων μουσουλμάνων ανά την Ευρώπη, η απουσία σαφούς δομής των δικτύων και ο εξελιγμένος τρόπος δράσης τους καθιστούν «εξαιρετικά δύσκολο» για τις υπηρεσίες να αποτρέψουν κάθε τρομοκρατική επίθεση.
Ο Ρομπ Γουέινραϊτ επισήμανε σε συνέντευξή του στο Associated Press ότι οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να συνεργαστούν πιο στενά για να εμποδίσουν επιθέσεις όπως το μακελειό στην σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και το διήμερο τρόμου που ακολούθησε.
«Το μέγεθος του προβλήματος, το εκτεταμένο εύρος του δικτύου και η κλίμακα των ανθρώπων που εμπλέκονται καθιστούν εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και για αντιτρομοκρατικές υπηρεσίες που λειτουργούν καλά, όπως αυτή που έχουμε στη Γαλλία, να σταματήσουν κάθε επίθεση» σημείωσε.
Κατά τον επικεφαλής της Europol τουλάχιστον 2.500 και πιθανώς έως και 5.000 ύποπτοι έχουν ταξιδέψει από την Ευρώπη στα πεδία των μαχών στο Ιράκ και τη Συρία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης