Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στα… ύψη το ελβετικό φράγκο, σε χαμηλά 2003 η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου

Στα… ύψη το ελβετικό φράγκο, σε χαμηλά 2003 η ισοτιμία του ευρώ έναντι του δολαρίου
Σε ιστορικά χαμηλά η ισοτιμία του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του ελβετικού φράγκου
Nέες απώλειες καταγράφει το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, μετά την αναστάτωση στην αγορά νομισμάτων από την απόφαση της Ελβετίας, χθες, Πέμπτη, να καταργήσει το όριο του 1,2 φράγκου ανά ευρώ στη συναλλαγματική ισοτιμία.
Μέχρι στιγμής, το ευρώ καταγράφει χαμηλά 2003 έναντι του δολαρίου, αλλά και ιστορικά χαμηλά έναντι του ελβετικού φράγκου, το οποίο διευρύνει το χθεσινό ράλι.
Οι διαχειριστές της αγοράς νομισμάτων παραμένουν σε επιφυλακή μετά τη δραστική προσαρμογή χαρτοφυλακίων που έλαβε χώρα στη χθεσινή συνεδρίαση.
Η κίνηση – έκπληξη από την κεντρική τράπεζα της Ελβετίας να καταργήσει το όριο το 1,2 φράγκου ανά ευρώ, που ήταν εν ισχύι από το 2011, προκάλεσε ράλι της τάξης του 40% στο ελβετικό νόμισμα.
Στην ιλιγγιώδη άνοδό του έσπασε με δύναμη την ισοτιμία με το ευρώ, με το ελβετικό νόμισμα να ξεπερνά το 1,2 φράγκο και να καταγράφει νέα ιστορικά υψηλά.
Μετά τη διόρθωση που σημείωσε την τελευταία στιγμή χθες, το φράγκο κινείται εκ νέου σήμερα, Παρασκευή, ανοδικά, με την ισοτιμία του να διαμορφώνεται περί το 0,85 φράγκο ανά ευρώ.
Το ευρώ συνεχίζει να υποχωρεί, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου να διαμορφώνεται στο 1,156 δολάριο, ένα επίπεδο που είχε να δει από τον Νοέμβριο του 2003.
Όπως σημειώνουν οι αναλυτές, οι τριγμοί στο ελβετικό νόμισμα, ένα από τα ασφαλέστερα καταφύγια, έχει ενεργοποιήσει εκ νέου την ελκυστικότητα του δολαρίου ως εναλλακτικής έναντι του φράγκου και ως προορισμού πιο «αμυντικών» επενδύσεων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης