Τελευταία Νέα
Διεθνή

"Νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης από τη Fed; Μόνο αν οι μετοχές υποχωρήσουν περαιτέρω"

tags :
Σημαντικές αμφιβολίες αναφορικά με την ύπαρξη ενός νέου - τρίτου - γύρου ποσοτικής χαλάρωσης από την πλευρά της Fed μετά τη λήξη του ισχύοντος εκφράζει ο David Tepper, γνωστός hedge fund manager.
Σύμφωνα με τον Τepper, η κεντρική αμερικανική τράπεζα θα συνεχίσει να παρεμβαίνει στις αγορές, μόνο εάν η κατάσταση επιδεινωθεί περαιτέρω.
"Η αμερικανική αγορά θα πρέπει να σημειώσει νέα μεγάλη πτώση, προτού η Fed προχωρήσει σε νέες αγορές κρατικών ομολόγων", δηλώνει χαρακτηριστικά.
"Εάν ο S&P 500, o δείκτης βαρόμετρο της Wall, χάσει έως και 200 μονάδες και οι οικονομικές συνθήκες γίνουν ιδιαίτερα δυσμενείς, τότε ίσως χρειαστεί να εξεταστεί το ενδεχόμενο ενός τρίτου ποσοτικής χαλάρωσης", προσθέτει ο Tepper, για να συμπληρώσει παρακάτω ότι "στην τρέχουσα συγκυρία δεν έχει λογική ένας νέος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης".
Υπενθυμίζεται ότι ο δεύτερος γύρος ποσοτικής χαλάρωσης αφορά σε πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων ύψους 600 δισ. δολ και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του μήνα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης