Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ισπανία

Η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ισπανία
Η απόφαση της Ελβετίας υποδηλώνει μια ομαλοποίηση του συναλλαγματικού συστήματος της χώρας, τόνισε ο ισπανός υφυπουργός Οικονομίας
Δεν αποτελεί κίνδυνο για την Ισπανία η ανατίμηση του ελβετικού φράγκου, σύμφωνα με τον ισπανό υφυπουργό Οικονομίας, Íñigo Fernandez de Mesa, ο οποίος τόνισε ότι η απόφαση αυτή υποδηλώνει μια ομαλοποίηση του συναλλαγματικού συστήματος στην Ελβετία και παρά τη μεταβλητότητα σε βραχυπρόθεσμο επίπεδο, μεσοπρόθεσμα θα υπάρξει σταθεροποίηση.
Όπως ανέφερε, η απόφαση της Ελβετίας να καταργήσει το όριο του 1,2 φράγκου ανά ευρώ δεν θέτει σε κίνδυνο ούτε την ανάκαμψη ούτε την οικονομική ανάπτυξη της Ισπανίας το 2015 και πρόσθεσε ότι η πτώση στην ισοτιμία του ευρώ είναι ένα θετικό γεγονός για τις εξαγωγές, οι οποίες θα αυξηθούν δυναμικά, ενώ θα συμβάλει και στη σταθεροποίηση των τιμών.
Σημείωσε ακόμη ότι η ισοτιμία του ευρώ αντανακλά τη διαφορετική κατάσταση των κύκλων της οικονομίας στην Ευρωζώνη, για αυτό και έχει μια «φυσική» συμπεριφορά.
Τέλος, τόνισε ότι η πρόβλεψη για ανάπτυξη 2% της ισπανικής οικονομίας το 2015 δεν θα αναθεωρηθεί μέχρι τον Απρίλιο φέτος.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης