Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε υψηλό 4 μηνών – Ανήλθαν στις 316.000

ΗΠΑ: Αύξηση των νέων αιτήσεων για επίδομα ανεργίας σε υψηλό 4 μηνών – Ανήλθαν στις 316.000
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση θα διαμορφώνονταν στις 295.000
Σε υψηλό τεσσάρων μηνών διαμορφώθηκαν οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ την εβδομάδα που έληξε στις 11 Ιανουαρίου, ξεπερνώντας το όριο των 300.000 αιτήσεων για πρώτη φορά από την Ημέρα των Ευχαριστιών, καθώς αυξήθηκαν κατά 19.000, στις 316.000 αιτήσεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού υπουργείου Απασχόλησης.
Σημειώνεται ότι είναι μόλις η δεύτερη φορά που οι αιτήσεις αυξάνονται πάνω από τις 300.000 από τον Σεπτέμβριο.
Οικονομολόγοι εκτιμούσαν ότι οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση θα διαμορφώνονταν στις 295.000.
Ο αριθμός των νέων αιτήσεων συνήθως παρουσιάζει μεγάλη μεταβλητότητα την περίοδο μεταξύ της Ημέρας των Ευχαριστιών και του τέλους του Ιανουαρίου, λόγω της εορταστικής περιόδου που μεσολαβεί, αλλά και των κακών καιρικών συνθηκών.
Εταιρείες τομέων όπως αυτού των υπηρεσιών προχώρησαν επίσης σε εποχικές προσλήψεις νωρίτερα του συνηθισμένου το 2014, οπότε ενδεχομένως να απολύθηκαν επίσης νωρίτερα.
Σύμφωνα με τους οικονομολόγους, θα απαιτηθεί διάστημα αρκετών εβδομάδων ή και περισσότερο προκειμένου να γίνει ξεκάθαρο αν η τάση αυτή θα παραμείνει ή αν πρόκειται για τις συνήθεις μεταβολές στις αιτήσεις που καταγράφονται στην αρχή κάθε χρόνου.
Εν τω μεταξύ, ο μέσος όρος νέων αιτήσεων τον περασμένο μήνα αυξήθηκε κατά 6.750, στις 298.000, σύμφωνα με το υπουργείο Απασχόλησης, το οποίο ανακοίνωσε παράλληλα ότι οι συνεχείς αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, που αφορούν όσους ήδη απολαμβάνουν του επιδόματος, υποχώρησε κατά 51.000 σε εποχικά προσαρμοσμένη βάση, στα 2,42 εκατ. αιτήσεις την εβδομάδα που έληξε στις 2 Ιανουαρίου.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης