Τελευταία Νέα
Διεθνή

Rajoy: Με ρυθμό 1,4% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το 2014

Rajoy: Με ρυθμό 1,4% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το 2014
Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμούσε αρχικώς ανάπτυξη 1,3%
Με ρυθμό 1,4% αναπτύχθηκε η ισπανική οικονομία το 2014 επισήμανε ο ισπανός πρωθυπουργός, Mariano Rajoy, όταν επισήμως η ισπανική κυβέρνηση εκτιμούσε αύξηση του ΑΕΠ κατά 1,3%, ενώ πρόσθεσε ότι δημιουργήθηκαν 400.000 θέσεις εργασίας, κάτι που όπως είπε, καταδεικνύει ότι οι «δύσκολες και πολύπλοκες» μεταρρυθμίσεις που υιοθετήθηκαν τα τελευταία χρόνια έχουν αποδώσει καρπούς.
Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον έλληνα πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο Mariano Rajoy υπεραμύνθηκε των πολιτικών που υιοθετήθηκαν, οι οποίες αν και υπήρξαν «σκληρές, δύσκολες και πολύπλοκες», παράλληλα ήταν αναγκαίες και απαραίτητες, έχοντας αποτελέσματα και επιτρέποντας τη δημιουργία σταθερών βάσεων εν όψει του μέλλοντος.
Πρόσθεσε ακόμη ότι το 2015 θα δημιουργηθούν ακόμη περισσότερες θέσεις εργασίας στην Ισπανία και ότι η ισπανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ταχύτερο ρυθμό έναντι του 2014, κάτι άλλωστε που όπως είπε θα συμβεί και στην Ελλάδα.
Τόνισε, τέλος, ότι η Ισπανία και η Ελλάδα, όπως η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών, έχουν υποστεί μια από τις πιο βαθιές κρίσεις της ιστορίας τους, η κάθε μία με τις ιδιαιτερότητές της και με διαφορετικό τρόπο, συμπληρώνοντας ότι έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές δυσκολίες.
Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, οι κυβερνήσεις των δύο χωρών έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις δύσκολες και επίπονες, που αναμφισβήτητα ήταν απαραίτητες για να στηριχθεί η οικονομία σε μια στερεή βάση.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης