Τελευταία Νέα
Διεθνή

Marine Le Pen: Ζητά την άμεση αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν

Marine Le Pen: Ζητά την άμεση αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν
Οι γάλλοι πολίτες μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων τους, τόνισε η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου
Την άμεση αναστολή της Συνθήκης Σένγκεν, η οποία προβλέπει την ελεύθερη κυκλοφορία των ατόμων στο εσωτερικό της Ευρώπης, ζήτησε σήμερα, Τρίτη, η επικεφαλής του εθνικιστικού κόμματος «Εθνικό Μέτωπο» και γαλλίδα ευρωβουλευτής, Marine Le Pen, μετά τις αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, που είχαν ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 17 άνθρωποι.
Όπως ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην έδρα του Ευρωκοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, οι γάλλοι πολίτες μπορούν να ανακτήσουν τον έλεγχο των συνόρων τους, ενώ κατηγόρησε παράλληλα και τις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε. ως υπεύθυνες για τον αφοπλισμό του γαλλικού στρατού και της αστυνομίας.
«Η Ευρώπη μας εξασθενεί διότι μας επιβάλλει το άνοιγμα των συνόρων», σημείωσε και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει χώρα στον κόσμο που να μην γνωρίζει ότι το πρώτο μέτρο ενάντια στην τρομοκρατία είναι να μπορείς να προστατεύεσαι ελέγχοντας τα ίδια τα σύνορά σου».
Ερωτηθείσα σε τι θα εξυπηρετούσε το κλείσιμο των συνόρων με την υπόλοιπη Ευρώπη, όταν οι τρομοκράτες είχαν γεννηθεί στη Γαλλία, η Marine Le Pen επέμεινε ότι αν η χώρα της μπορούσε να κλείσει τα σύνορά της θα αγωνιζόταν καλύτερα έναντι της τρομοκρατίας, καθώς θα μπορούσε να μην επιτρέψει την είσοδο σε γάλλους που έχουν εκπαιδευτεί από τζιχαντιστές σε τρίτες χώρες.
Η γαλλίδα πολιτικός τόνισε ότι η ελευθερία κίνησης επέτρεψε σε μία τρομοκράτισσα που σχετίζεται με την υπόθεση, να φύγει χωρίς κανέναν έλεγχο από την Ισπανία και από εκεί να πάρει αεροπλάνο για να ταξιδέψει προς την Τουρκία.
Παράλληλα, επιτέθηκε εναντίον της γαλλικής κυβέρνησης και ειδικότερα εναντίον του γάλλου προέδρου, Francois Hollande, ο οποίος προτίμησε όπως είπε να μιλήσει για τρομοκράτες, «αντί να μιλήσει ξεκάθαρα για ισλαμικό φονταμενταλισμό».
Πρόσθεσε δε, ότι η τρομοκρατία είναι το μέσο, ο τρόπος, πίσω από τον οποίο υπάρχει μια ιδεολογία, για να σημειώσει ότι «πρέπει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους».
Ζήτησε χώρες όπως η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ να μην μπορούν να επενδύσουν στη Γαλλία, συμπληρώνοντας «ας μην ξεγελιέται κανένας, το Κατάρ δεν επενδύει στην ομάδα ποδοσφαίρου PSG επειδή του αρέσει το ποδόσφαιρο, αλλά γιατί επιδιώκει να καθαρίσει την εικόνα του».
Τέλος, αναφερόμενη στο γεγονός ότι δεν παρέστη στην πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο των ανθρώπων από την αιματηρή επίθεση, σημείωσε ότι η γαλλική κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα είναι εκείνοι οι οποίοι έσπασαν την εθνική ενότητα με το να μην προσκαλέσουν το Εθνικό Μέτωπο να συμμετάσχει.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης