Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιρλανδία: Το κράτος θα ανακτήσει τα 30 δισ. ευρώ που διέθεσε για τη διάσωση των τραπεζών

Ιρλανδία: Το κράτος θα ανακτήσει τα 30 δισ. ευρώ που διέθεσε για τη διάσωση των τραπεζών
Τη σταδιακή μείωση της παρουσίας του σε Allied Irish Bank και Bank of Ireland επιθυμεί η ιρλανδική κυβέρνηση
Βέβαιη ότι θα ανακτήσει το σύνολο των περίπου 30 δισ. ευρώ που διέθεσε το 2009 για τη διάσωση του τραπεζικού συστήματος της Ιρλανδίας είναι η κυβέρνηση της χώρας, σύμφωνα με τον ιρλανδό υπουργό Οικονομικών, Michael Noonan.
Μάλιστα, ο Μ. Noonan συμπλήρωσε ότι θα μπορούσε να επιτύχει κέρδος από τα επιτόκια που προβλέπεται να πληρώσουν οι διασωθείσες τράπεζες μετά την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος, που ανάγκασε το Δουβλίνο να μπει δύο χρόνια αργότερα σε πρόγραμμα βοήθειας από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, ύψους 85 δισ. ευρώ.
Μετά την επιτυχή έξοδο της Ιρλανδίας από το πρόγραμμα διάσωσης τον Δεκέμβριο του 2013, η ιρλανδική κυβέρνηση συνεργασίας μεταξύ των Συντηρητικών και των Εργατικών θέλει τώρα να μειώσει σταδιακά την παρουσία της στην Allied Irish Banks (AIB), την Bank of Ireland (ΒοΙ) και την PTSB.
Παράλληλα, ο ιρλανδός υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η Goldman Sachs θα ενεργήσει ως σύμβουλος της κυβέρνησης προκειμένου να καθοριστεί ποιος είναι ο κατάλληλος δρόμος για να εξέλθει από την AIB.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης