Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τη Γαλλία θα επισκεφτεί ο J. Kerry μέσα στην εβδομάδα

Τη Γαλλία θα επισκεφτεί ο J. Kerry μέσα στην εβδομάδα
Μετά την κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση των ΗΠΑ και ο Barack Obama, καθώς κανένας επίσημος απεσταλμένος της χώρας δεν βρέθηκε στη Γαλλία για την διαμαρτυρία κατά της τρομοκρατίας
Ο J. Kerry, αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, αναμένεται να μεταβεί στο Παρίσι αυτή την εβδομάδα για να δείξει την αλληλεγγύη του στους Γάλλους, μετά την αυστηρή κριτική που δέχτηκε η κυβέρνηση Obama, από τη διεθνή κοινότητα.
Σημειώνεται ότι περίπου 40 ηγέτες από όλο τον κόσμο και πάνω από ένα εκατομμύριο άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία ενότητας στη γαλλική πρωτεύουσα μετά από τις τρεις ημέρες της βίας που συντάραξαν τη χώρα και άφησαν πίσω 17 νεκρούς πολίτες.
Απαντώντας στις επικρίσεις για την απουσία υψηλόβαθμου αξιωματούχου εκπρόσωπου των ΗΠΑ στην πορεία ο Kerry δήλωσε πως «πρόκειται για υπεκφυγές, καθώς στην πορεία βρέθηκε ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, αλλά και ο πρέσβης μας με στελέχη της πρεσβείας μας στη Γαλλία».
Επιπλέον, ο αξιωματούχος των ΗΠΑ, τόνισε πως τόσο Αμερικανοί αξιωματούχοι, όπως ο ίδιος, όσο και ο ίδιος ο πρόεδρος των ΗΠΑ «συνεργάστηκαν με τις γαλλικές αρχές», προσφέροντας τους όποια βοήθεια μπορούσαν.
Η σχέση των ΗΠΑ με τη Γαλλία «δεν είναι σχέση μιας ημέρας ή μιας στιγμής, αλλά μια συνεχής σχέση, που εδράζεται στις κοινές αξίες και κυρίως στη θέση μας απέναντι στην ελευθερία της έκφρασης», κατέληξε ο J. Kerry.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης