Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Amedy Coulibaly στο Παρίσι

Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Amedy Coulibaly στο Παρίσι
Στην Υεμένη φαίνεται να εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των όπλων το 2011 οι Cherif και Said Kouachi
Στο Παρίσι εντόπισαν το διαμέρισμα οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, το οποίο θεωρούν ότι πρόκειται για το κρησφύγετο του Amedy Coulibaly, ο οποίος πραγματοποίησε την ομηρεία σε εβραϊκό παντοπωλείο και σκοτώθηκε από τα πυρά των γαλλικών σωμάτων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο φερόμενο ως κρησφύγετο εντοπίστηκαν αυτόματα όπλα, πυροκροτητές, μια ταυτότητα και πιστωτικές κάρτες, ενώ το διαμέρισμα νοικιάστηκε την περίοδο μεταξύ 4 και 11 Ιανουαρίου.
Νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, δόθηκε στη δημοσιότητα 7λεπτο βίντεο στο οποίο ο Amedy Coulibaly αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο, η οποία έγινε στο όνομα του ισλαμικού κράτους, όπως αναφέρει ο δράστης.
Ο Coulibaly καλεί τους γάλλους μουσουλμάνους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και εξηγεί ότι τα χτυπήματα στο περιοδικό Charlie Hebdo και στο παντοπωλείο αποτελούν αντίποινα για τις στρατιωτικές παρεμβάσεις της Γαλλίας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, στην Υεμένη φαίνεται να εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των όπλων το 2011 τα δύο αδέρφια που επιτέθηκαν κατά των γραφείων του Charlie Hebdo, Cherif και Said Kouachi, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές από την Υεμένη που επικαλείται το Reuters.
Πηγές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Υεμένη έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι την επίσκεψη του Said Kouachi στην Υεμένη, όπου βρίσκεται το πιο επικίνδυνο παράρτημα της αλ Κάιντα, η οργάνωση AQAP.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης