Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στην Τουρκία έχει διαφύγει η καταζητούμενη ως συνεργός των αιματηρών επιθέσεων στην Γαλλία

Στην Τουρκία έχει διαφύγει η καταζητούμενη ως συνεργός των αιματηρών επιθέσεων στην Γαλλία
Η 26χρονη καταζητούμενη φέρεται να βρισκόταν ήδη στην Τουρκία κατά τον χρόνο των επιθέσεων στο Παρίσι
Στην Τουρκία φέρεται να έχει διαφύγει η Hayat Boumeddiene, η καταζητούμενη σύντροφος του Amady Coulibaly που σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό κατάστημα της Πορτ ντε Βενσέν, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.
Όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο, παρότι αρχικά θεωρούνταν ότι η Boumeddiene βρισκόταν μαζί με τον Coulibaly στην επίθεση στο Μονρούζ που κόστισε τη ζωή σε μία δημοτική αστυνομικό, καθώς και στην επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο, κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν ήδη στην Τουρκία.
Οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν εάν έχει περάσει από την Τουρκία στη Συρία και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
Ο Amady Coulibaly τηλεφώνησε χθες δύο ώρες μετά την επίθεση στην Πορτ ντε Βενσέν από το εσωτερικό του καταστήματος στο τηλεοπτικό δίκτυο BFMTV και δήλωσε ότι ενεργεί εξ ονόματος της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και ακολουθεί τις εντολές του «χαλιφάτου», για την υπεράσπιση των καταπιεσμένων μουσουλμάνων, κυρίως στην Παλαιστίνη.
Όταν ερωτήθηκε από τον δημοσιογράφο του τηλεοπτικού δικτύου εάν υπάρχει «συγχρονισμός» με τους αδελφούς Κουασί, απάντησε: «Ναι, ναι... είμαστε συγχρονισμένοι... αλλά μόνο στην αρχή... εκείνοι το Charlie Hebdo και εγώ τους αστυνομικούς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης