Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τέσσερα εκατομμύρια πολίτες διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών

Τέσσερα εκατομμύρια πολίτες διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας στη Γαλλία παρουσία δεκάδων ξένων ηγετών
«Όχι στο φόβο, ναι στη δημοκρατία και την ελευθερία» φώναξαν οι γάλλοι και ξένοι διαδηλωτές
(upd26) Ξεπέρασαν τα 4 εκατομμύρια οι πολίτες που διαδήλωσαν κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι και τις υπόλοιπες γαλλικές πόλεις, ενώ στην ιστορική πορεία ενότητας έδωσαν το παρών -υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας- δεκάδες ξένοι ηγέτες και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι.
«Όχι στο φόβο, ναι στη δημοκρατία και την ελευθερία» φώναξαν οι ένα εκατομμύριο γάλλοι και ξένοι διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στο Παρίσι για να ορθώσουν το ανάστημά τους στην τρομοκρατία.
Παράλληλα, τρία εκατομμύρια πολίτες εκτιμάται ότι διαδήλωσαν σε άλλες γαλλικές πόλεις, μεταξύ των οποίων το Μπορντώ, η Μασσαλία και το Στρασβούργο.
Η ιστορική πορεία κατέληξε στην Πλατεία του Έθνους.
«Πρωτεύουσα του κόσμου είναι σήμερα το Παρίσι», διεμήνυσε ο γάλλος πρόεδρος, Francois Hollande, στις δηλώσεις του πριν την έναρξη της πορείας.
Διακόσια μέτρα διένυσαν στη Λεωφόρο του Βολταίρου οι ξένοι ηγέτες και υψηλόβαθμοι κρατικοί αξιωματούχοι που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Γάλλου προέδρου, δίνοντας το παρών στη γαλλική πρωτεύουσα.
Μεταξύ αυτών οι D. Cameron, A. Merkel, Μ. Renzi, M. Rajoy, Αντώνης Σαμαράς, Α. Davutoglou, Benjamin Netanyahu, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Mahmoud Abbas και το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας.
Μετά την ολοκλήρωση της πορείας των ηγετών, ο Γάλλος πρόεδρος τους ευχαρίστησε προσωπικά έναν-έναν που κατέφθασαν στη γαλλική πρωτεύουσα για να ορθώσουν τη φωνή τους ενάντια στην τρομοκρατία.

Embedded image permalink


Στην πορεία δεν συμμετείχε ο αμερικανός πρόεδρος Barak Obama και την αμερικανική κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ δεν προσκλήθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της M. Lepen. 
Αντιθέτως, συμμετείχε, μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.
Ο Valls δεσμεύτηκε για τη λήψη ισχυρών μέτρων ασφαλείας, τα οποία είναι δρακόντεια: 2.200 άνδρες έχουν κινητοποιηθεί, 10 σταθμοί του μετρό είναι κλειστοί, ενώ τέθηκε σε εφαρμογή απαγόρευση της στάθμευσης των οχημάτων.


Α. Σαμαράς: «Σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας»


«Σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Α. Σαμαράς, από το Παρίσι, όπου και συμμετείχε στη σιωπηλή πορεία κατά της τρομοκρατίας.
Από το Προεδρικό Μέγαρο του Élysée, ο Πρωθυπουργός απάντησε σε ερωτήσεις Γάλλων δημοσιογράφων σχετικά με τη διαδήλωση, λέγοντας πως «η Γαλλία υπήρξε ένας φάρος ελευθερίας για ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα είμαστε όλοι στο πλευρό της Γαλλίας. 
Είμαστε ενωμένοι μαζί με τους Γάλλους, σκεφτόμαστε το ίδιο ακριβώς πράγμα, δηλαδή την ελευθερία, τα ιδεώδη της Δημοκρατίας. 
Επιπλέον είμαστε μαζί σας σε αυτή τη μάχη για την υπεράσπιση των δημοκρατικών ιδεωδών. 
Αυτό επιδιώκουμε, για αυτό ήμασταν όλοι εδώ σήμερα».
Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε πως «αυτό που ζήσαμε ήταν καταπληκτικό».
Ερωτηθείς για το εάν η σημερινή ημέρα είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Ευρώπη και τον κόσμο, η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν «το ελπίζω πραγματικά και πιστεύω ότι θα είναι».
O Έλληνας Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος συμμετείχε στην πορεία κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι, έκανε την παρακάτω δήλωση υπογραμμίζοντας τη θέληση της Ευρώπη να στείλει ένα ηχηρό μήνυμα :
"Είμαστε εδώ σήμερα για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στη Γαλλία, το γαλλικό λαό και τις οικογένειες των θυμάτων" είπε ο κ. Αβραμόπουλος και πρόσθεσε: "Είμαστε εδώ για να δηλώσουμε την αποφασιστικότητά μας να προχωρήσουμε με πνεύμα αλληλεγγύης στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι.
Σήμερα, η Ευρώπη ενωμένη στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα. Είμαστε αποφασισμένοι να συντονίσουμε τις προσπάθειές μας εντός της ΕΕ και με τους διεθνείς φίλους μας, για να δώσουμε ένα τέλος στο τραγικό αυτό φαινόμενο, το οποίο θέτει σε κίνδυνο τις δημοκρατικές μας αξίες, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, και τις ανθρώπινες ζωές.

Έκτακτη συνάντηση κατά της τρομοκρατίας στο Παρίσι

Έκτακτη διεθνή συνάντηση κατά της τρομοκρατίας συγκάλεσε στο Παρίσι ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Bernard Cazeneuve, στην οποία παρευρέθη και ο έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τα θέματα της μετανάστευσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι υπουργοί Εσωτερικών των ευρωπαϊκών χωρών που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα από το φαινόμενο των τρομοκρατικών επιθέσεων και οποίες από τον Μάιο του 2014 συνιστούν την ομάδα «G10».
Ο Bernard Cazeneuve υπογράμμισε ιδιαίτερα και την παρουσία του Επιτρόπου Δ. Αβραμόπουλου και τον ευχαρίστησε «για τη σταθερή δέσμευσή του, από τη στιγμή που ανέλαβε τις ευθύνες του, να συνοδεύσει με όλα τα μέσα που διαθέτει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, τον αγώνα για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας».



Εντοπίστηκε το κρησφύγετο του Amedy Coulibaly στο Παρίσι

Στο Παρίσι εντόπισαν το διαμέρισμα οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, το οποίο θεωρούν ότι πρόκειται για το κρησφύγετο του Amedy Coulibaly, ο οποίος πραγματοποίησε την ομηρεία σε εβραϊκό παντοπωλείο και σκοτώθηκε από τα πυρά των γαλλικών σωμάτων ασφαλείας.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο φερόμενο ως κρησφύγετο εντοπίστηκαν αυτόματα όπλα, πυροκροτητές, μια ταυτότητα και πιστωτικές κάρτες, ενώ το διαμέρισμα νοικιάστηκε την περίοδο μεταξύ 4 και 11 Ιανουαρίου.
Νωρίτερα σήμερα, Κυριακή, δόθηκε στη δημοσιότητα 7λεπτο βίντεο στο οποίο ο Amedy Coulibaly αναλαμβάνει την ευθύνη για την επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο, η οποία έγινε στο όνομα του ισλαμικού κράτους, όπως αναφέρει ο δράστης.
Ο Coulibaly καλεί τους γάλλους μουσουλμάνους να ακολουθήσουν το παράδειγμά του και εξηγεί ότι τα χτυπήματα στο περιοδικό Charlie Hebdo και στο παντοπωλείο αποτελούν αντίποινα για τις στρατιωτικές παρεμβάσεις της Γαλλίας στο εξωτερικό.
Παράλληλα, στην Υεμένη φαίνεται να εκπαιδεύτηκαν στη χρήση των όπλων το 2011 τα δύο αδέρφια που επιτέθηκαν κατά των γραφείων του Charlie Hebdo, Cherif και Said Kouachi, σύμφωνα με υψηλόβαθμες πηγές από την Υεμένη που επικαλείται το Reuters.
Πηγές από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την Υεμένη έχουν ήδη επιβεβαιώσει ότι την επίσκεψη του Said Kouachi στην Υεμένη, όπου βρίσκεται το πιο επικίνδυνο παράρτημα της αλ Κάιντα, η οργάνωση AQAP.

Στη Συρία φέρεται να βρίσκεται η καταζητούμενη Hayat Boumeddiene, όπως δήλωσε επίσημη τουρκική πηγή.

Ωστόσο, η ίδια πηγή πρόσθεσε πως οι τουρκικές αρχές δεν την συνέλαβαν διότι δεν ειδοποιήθηκαν από το Παρίσι.
Χτες Σάββατο, αστυνομικές πηγές ανέφεραν πως φέρεται να έχει διαφύγει στην Τουρκία η Hayat Boumeddiene, η καταζητούμενη σύντροφος του Amady Coulibaly που σκοτώθηκε την Παρασκευή από τις γαλλικές δυνάμεις ασφαλείας στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βενσέν.
Όπως ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο, παρότι αρχικά θεωρούνταν ότι η Boumeddiene βρισκόταν μαζί με τον Coulibaly στην επίθεση στο Μονρούζ που κόστισε τη ζωή σε μία δημοτική αστυνομικό, καθώς και στην επίθεση στο εβραϊκό παντοπωλείο, κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν ήδη στην Τουρκία.
Οι αρχές ασφαλείας προσπαθούν τώρα να εξακριβώσουν εάν έχει περάσει από την Τουρκία στη Συρία και στις περιοχές που ελέγχονται από το Ισλαμικό Κράτος.
Η γαλλική κυβέρνηση προσπαθεί να επαναφέρει την ηρεμία μεταξύ των τρομοκρατημένων πολιτών, μετά τις πιο αιματηρές επιθέσεις των τελευταίων 50 χρόνων στη χώρα στη διάρκεια των τελευταίων τριών ημερών.
Σήμερα Κυριακή έχει προγραμματιστεί σύσκεψη αξιωματούχων στο Παρίσι, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Eric Holder, προκειμένου να συντονιστούν επιχειρήσεις αποτροπής ενδεχόμενων νέων επιθέσεων της Αλ Κάιντα.
«Αυτό ακριβώς ανέμεναν και φοβούνταν οι υπηρεσίες μυστικών υπηρεσιών τα τελευταία χρόνια», δήλωσε στο Bloomberg ο πρήν αναπληρωτής διευθυντής της CIA, John McLaughlin.
«Είναι εντυπωσιακό, όμως, ότι συνέβη σε μια χώρα που θεωρώ ότι είναι πιθανόν καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίζει τέτοιες καταστάσεις απ ό,τι κάθε άλλη χώρα σχεδόν της Ευρώπης», σημείωσε.
Σε πλήρη εφαρμογή βρίσκεται το σχέδιο αντιτρομοκρατικής προστασίας «Vigipirate», όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο αρχηγός του γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας, μία ημέρα πριν τη μαζική πορεία εθνικής ενότητας που θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι με τη συμμετοχή πολλών αρχηγών κρατών.
Σύμφωνα με το εν λόγω σχέδιο, 500 επιπλέον στρατιωτικοί θα αναπτυχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα, και συγκεκριμένα στην κεντρική περιοχή Ιλ ντε Φρανς.
Όπως ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, τις αστυνομικές δυνάμεις έχουν συνδράμει ήδη 1.100 στρατιωτικοί και ο αριθμός τους θα ανέλθει στους 1.350 αύριο έως αύριο στη γαλλική πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή.
Περί τους 230.000 διαδηλωτές κατέκλυσαν σήμερα τους δρόμους πολλών πόλεων της Γαλλίας, τιμώντας τη μνήμη των θυμάτων στις τρομοκρατικές επιθέσεις που συντάραξαν τη χώρα το τελευταίο τριήμερο.
Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, η μαζικότερη συγκέντρωση σημειώθηκε στην Τουλούζη, όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία κρατώντας αφίσες και πανό με τη φράση «Je suis Charie» (Είμαι και εγώ Σαρλί).

Καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο Charlie Hebdo η Χαμάς

Δελτίο τύπου με το οποίο καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στη γαλλική σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo εξέδωσε η Χαμάς.
Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα, καταδίκασε την επίθεση που διέπραξαν οι δύο Γάλλοι τζιχαντιστές, η οποία οδήγησε στον θάνατο 12 ανθρώπων την Τετάρτη στο Παρίσι.
Η Χαμάς «καταδικάζει τις επιθέσεις εναντίον της εφημερίδας Charlie Hebdo και επιμένει στο γεγονός ότι η διαφορετικότητα στην άποψη και τη σκέψη δεν μπορεί να δικαιολογήσει τον φόνο», αναφέρει το δελτίο Τύπο.
Το ισλαμιστικό κίνημα απάντησε με αυτόν τον τρόπο στις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου που υποστήριξε με πρόσφατες δηλώσεις του ότι η Γαλλία, το Ισραήλ και οι «πολιτισμένες χώρες» αντιμετωπίζουν την ίδια απειλή.
«Οι τρομοκράτες αυτοί πυροβολούν και σκοτώνουν δημοσιογράφους στο Παρίσι, εκείνοι (…) εκτοξεύουν ρουκέτες εναντίον αμάχων από τη Γάζα», είχε υποστηρίξει ο Νετανιάχου, που εδώ και μήνες συνδέει τη Χαμάς με τις εξτρεμιστικές οργανώσεις, κυρίως με το Ισλαμικό Κράτος.
«Η Χαμάς καταδικάζει τις απεγνωσμένες προσπάθειες του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου να συνδέσει από τη μία το δικό μας κίνημα και την αντίσταση του λαού μας και από την άλλη την τρομοκρατία σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αυτές οι θλιβερές απόπειρες είναι καταδικασμένες να αποτύχουν», σημειώνει η Χαμάς.

Νωρίτερα το bankingnews ανέφερε:

Σοκ έχει προκληθεί στη διεθνή κοινή γνώμη για τα αλλεπάλληλα κρούσματα βίας που έπληξαν τη Γαλλία τα τελευταία 24ωρα, με τον πλανήτη να παρακολουθεί με κομμένη την ανάσα το θρίλερ των τρομοκρατικών επιθέσεων και ομηριών που σημειώθηκαν στο Παρίσι.
Η Γαλλία βρίσκεται στη δίνη ενός πρωτοφανούς κλίματος τρόμου...
Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Παρασκευής, σημειώθηκε και νέα υπόθεση ομηρίας, αυτή τη φορά μετά από ληστεία σε κοσμηματοπωλείο στην πόλη Μονπελιέ.
Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο όμηροι στο κοσμηματοπωλείο Aiguillerie στο κέντρο της πόλης.
Η αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στην περιοχή, ενώ στο σημείο βρίσκονται και μέλη των ειδικών δυνάμεων.
Πάντως, η ομηρία στο Μονπελιέ δεν συνδέεται με τους δράστες της επίθεσης στο Charlie Hebdo, ούτε με υπόθεση τρομοκρατίας, όπως επιβεβαίωσε Γάλλος εισαγγελέας.
Στην επίθεση στο Charlie Hebdo κατά την οποία σκοτώθηκαν 12 άνθρωποι, ανάμεσά τους οι σημαντικότεροι σκιτσογράφοι της εφημερίδας και, τραυματίστηκαν άλλοι δέκα, συγκλόνισε όλο τον κόσμο, ενώ το σύνθημα αλληλεγγύης "Είμαι και εγώ Charlie" ξεπέρασε χθες το όριο των πέντε εκατομμυρίων tweets, ανακοίνωσε το Twitter Γαλλίας.
Από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, εκτός από τους τρεις δράστες των επιθέσεων, 17 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περίπου 20 τραυματίστηκαν.

Μεγάλη πορεία για την Δημοκρατία στο Παρίσι - Θα παραβρεθεί ο Α. Σαμαράς

Μεγάλη πορεία για την δημοκρατία και την ελευθέρια του Τύπου διοργανώνεται την Κυριακή στο Παρίσι, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων που συγκλόνισαν τη Γαλλία και όλο τον πολιτισμένο κόσμο.
Έχουν κληθεί να μετάσχουν σχεδόν όλοι οι πολιτικοί ηγέτες της Γαλλίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων και θρησκειών.
Πολλοί ξένοι ηγέτες θα βρίσκονται στην Πλατεία Δημοκρατίας κατόπιν πρόσκλησης του F. Hollande, μεταξύ των οποίων οι D. Cameron, A. Merkel, Αντώνης Σαμαράς, M. Renzi, M. Rajoy και Charles Michel.
Εκτός από το Παρίσι, συγκεντρώσεις στη μνήμη των θυμάτων των τρομοκρατικών επιθέσεων θα οργανωθούν επίσης σε πολλές άλλες γαλλικές πόλεις.
H καγκελάριος της Γερμανίας Αngela Merkel, δηλωσε ότι «εντυπωσιάστηκε από την ενότητα του γαλλικού λαού».
«Πιστεύω ότι θα είναι μία σημαντική ένδειξη για την γαλλογερμανική φιλία το να είμαστε μαζί αυτές τις ώρες», σημείωσε η Merkel.
Σημειώνεται ότι η γαλλική κυβέρνηση δεν προσκάλεσε στην πορεία την επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου M. Lepen, η οποία σημείωσε ότι θα υπάρξουν πολιτικές επιπτώσεις από τον αποκλεισμό της.

Nεκροί οι δύο μακελάρηδες του Charlie Hebdo

Νεκροί έπεσαν οι δύο «μακελάρηδες» του Charlie Hebdo, καθώς μετά από αλλεπάλληλους πυροβολισμούς και εκρήξεις, η γαλλική αστυνομία εισέβαλε στο ξυλουργείο, όπου είχαν «ταμπουρωθεί» οι δύο ένοπλοι.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, τα δύο αδέρφια Saïd και Chérif Kouachi, τα οποία θεωρούνται υπεύθυνα για τη δολοφονία 12 ατόμων στο σατιρικό περιοδικό Charlie Ηebdo, έπεσαν νεκρά από αστυνομικά πυρά.
Παράλληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο όμηρος, όπου κρατούταν από τα δύο αδέρφια, είναι σώος και αβλαβής.


Embedded image permalink


Την αστυνομική επιχείρηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Dammartin-en-Goële, συνέδραμαν πέντε ελικόπτερα αλλά και 80.000 αστυνομικοί.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία είχε αποκλείσει ολόκληρη την περιοχή, ενώ και το κοντινότερο νοσοκομείο είχε σημάνει συναγερμό.


Embedded image permalink


Νωρίτερα το πρωί της Παρασκευής υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών στον εθνικό δρόμο 2 και σύμφωνα με την εφημερίδα Le Parisien από αυτήν, δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 20 τραυματίστηκαν.
Ωστόσο η γενική εισαγγελία του Παρισιού διαψεύδει ότι υπάρχουν νεκροί.
Όπως μετέδιδε το RTL, δύο άνδρες «οπλισμένοι με αυτόματα όπλα και των οποίων η φυσική περιγραφή ταιριάζει με αυτή των αδελφών Kouachi» έκλεψαν ένα όχημα στις 08:40 π.μ. από την πόλη Montagny-Sainte-Félicité, στην περιοχή Oise.
Σημειώνεται ότι οι αστυνομικές αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους της περιοχής Dammartin-en-Goële να μην βγαίνουν από τα σπίτια τους, με κατοίκους να αναφέρουν ότι «μας ζητήθηκε να μην πλησιάζουμε ούτε τα παράθυρα».
Σε δηλώσεις του ο γάλλος πρωθυπουργός, Manuel Valls, ανέφερε σήμερα το πρωί ότι η Γαλλία είναι σε πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία και όχι ενάντια στη θρησκεία.
Ο αγώνας ενάντια στην τρομοκρατία απαιτεί χωρίς καμία αμφιβολία τη λήψη νέων μέτρων, πρόσθεσε.


Embedded image permalink


Έληξε η ομηρία και στο Παρίσι - Τέσσερις νεκροί
Με ταυτόχρονη επιχείρηση, η γαλλική αστυνομία έδωσε «τέλος» και στην ομηρία στο εβραϊκό παντοπωλείο, στο κέντρο του Παρισιού.
Σύμφωνα με το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η αστυνομία εισέβαλε στο παντοπωλείο, σκοτώνοντας τον ένοπλο δράστη και απελευθερώνοντας τους ομήρους, ο αριθμός των οποίων ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί.
Ας σημειωθεί πως η υπόθεση ομηρίας στο Παρίσι ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με τους αδερφούς Kouachi, καθώς οι τρεις άνδρες γνωρίζονταν μεταξύ τους.
Μάλιστα, ο ένοπλος άνδρας φέρεται να αξίωσε την απελευθέρωση των Saïd και Chérif Kouachi, προκειμένου να αφήσει ελεύθερους τους ομήρους.
Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για τον ίδιο δράστη που πυροβόλησε εχθές εναντίον δύο αστυνομικών, με το ένα εκ των δύο θυμάτων να αποβιώνει.
Εκτός του νεκρού δράστη, οι αρχές αναζητούν ακόμη μία γυναίκα, η οποία φέρεται να είναι συνεργός στην ομηρία.
Σύμφωνα με το Reuters, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, τραυματίστηκαν θανάσιμα τέσσερις εκ των ομήρων, ενώ ακόμη τέσσερις διακομίστηκαν στο νοσοκομείο, όντας βαριά τραυματισμένοι.





Embedded image permalink


Οι δράστες της δεύτερης ομηρίας στο Παρίσι

Embedded image permalink



Hollande: Η Γαλλία δεν πρέπει να διαιρεθεί
Μετά την ολοκλήρωση των δύο ομηριών, ο Γάλλος Πρόεδρος, F. Hollande εμφανίστηκε ενωτικός.
«Η Γαλλία δεν πρέπει να διαιρεθεί. Οι δράστες δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική πίστη» σημείωσε χαρακτηριστικά, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του, στις οικογένειες των θυμάτων.
Μήνυμα συμπαράστασης απέστειλε και ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, B. Obama, ο οποίος υπογράμμισε πως «ο λαός των ΗΠΑ βρίσκεται στο πλευρό της Γαλλίας. Μαχόμαστε υπέρ της ελευθερίας και της ελπίδας»

Νέο επεισόδιο στο Παρίσι
Λάθος συναγερμός σήμαναν οι αρχές στο Παρίσι, μετά την πληροφορία για ύποπτο πακέτο στην περιοχή του Τροκαντερού, πλησίον του Πύργου του Άιφελ.

(Πρώτη ενημέρωση 10:39, 9 Ιανουαρίου 2014)

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης