Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σύνοδος Κορυφής της G7 και η μεταρρύθμιση της Ε.Ε. στο επίκεντρο της συνάντησης Cameron - Merkel

Η Σύνοδος Κορυφής της G7 και η μεταρρύθμιση της Ε.Ε. στο επίκεντρο της συνάντησης Cameron - Merkel
Η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που τα βρετανικά κόμματα ξεκινούν την προεκλογική καμπάνια για τις εκλογές του Μαΐου
Η Σύνοδος Κορυφής των επτά περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7) τον προσεχή Ιούνιο και η μεταρρύθμιση της Ε.Ε. θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης που θα έχουν σήμερα, Τετάρτη, στο Λονδίνο, ο βρετανός πρωθυπουργός, David Cameron και η γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel.
Η συνάντηση αυτή, η πρώτη του D. Cameron με ηγέτη ξένου κράτους για το 2015, λαμβάνει χώρα σε μια στιγμή που τα βρετανικά κόμματα ξεκινούν τις προετοιμασίες για την προεκλογική τους εκστρατεία εν όψει των γενικών εκλογών του Μαΐου.
Κύριος στόχος της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελάριου είναι η προετοιμασία της συνόδου της G7, που θα πραγματοποιηθεί στις 7-8 Ιουνίου και κύριο αντικείμενο της οποίας θα είναι η παγκόσμια οικονομία, αλλά και εξωτερική πολιτική και πολιτική ασφάλειας.
Σύμφωνα με επίσημες βρετανικές πηγές, στην ατζέντα της συνάντησης των δύο ηγετών φιγουράρουν η οικονομία και η μεταρρύθμιση της Ε.Ε. που ζητά ο Cameron πριν προκηρύξει το δημοψήφισμα του 2017 σχετικά με την παραμονή ή έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ε.Ε., κάτι βεβαίως που θα εξαρτηθεί από το αν θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.
Ο D. Cameron ζητά μια σημαντική μεταρρύθμιση της Ε.Ε. όσον αφορά τη δικαιοσύνη και τη μετανάστευση, κάτι που συνεπάγεται τροποποίηση συνθηκών, ενώ θα απαιτήσει και τη σχετική έγκριση των υπολοίπων μελών της Ε.Ε.
Μεταξύ άλλων, ο Cameron θέλει να επιβάλει σκληρούς περιορισμούς στους ευρωπαίους που θέλουν να εργαστούν στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπως την προθεσμία έξι μηνών για να βρουν δουλειά ή να έχουν ζήσει τέσσερα χρόνια στη χώρε πριν επωφεληθούν από το κρατικό επίδομα ανεργίας που προσφέρει η χώρας.
Από την πλευρά του, το Βερολίνο δεν βλέπει θετικά τον έλεγχο της ευρωπαϊκής μετανάστευσης που προτείνει η Βρετανία.

www.bankingnews.gr

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης