Τελευταία Νέα
Διεθνή

Άνω των 8.000 ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Ebola

tags :
Άνω των 8.000 ο αριθμός των νεκρών από την επιδημία του Ebola
Στους 20.600 ο αριθμός των κρουσμάτων
Άνω των 8.000 ανέρχεται ο αριθμός των επιβεβαιωμένων νεκρών από την επιδημία του ιού Ebola.
Ειδικότερα, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, ο αριθμός των θυμάτων διαμορφώνεται έως σήμερα στα 8.153, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 20.600!
Ας σημειωθεί πως οι συγκεκριμένοι αριθμοί αφορούν μόνο τη Γουινέα, τη Λιβερία και τη Σιέρα Λεόνη, τις χώρες δηλαδή που έχουν πληγεί περισσότερο από τον ιό.
Η Σιέρα Λεόνε κατέγραψε τη μεγαλύτερη αύξηση των θανάτων, με 88 επιπλέον θύματα σε σχέση με τα προηγούμενα στοιχεία που είχαν δημοσιοποιηθεί την 2η Ιανουαρίου.
Στο μεταξύ οι αρχές της Λιβερίας σχεδιάζουν να ανοίξουν εκ νέου τα σχολεία της χώρας τον προσεχή Φεβρουάριο, έξι μήνες αφότου η κυβέρνηση διέταξε το κλείσιμό τους εξαιτίας της επιδημίας του Έμπολα, όπως δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος.
Το σχολικό έτος επρόκειτο να ξεκινήσει υπό ομαλές συνθήκες τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά η κυβέρνηση αποφάσισε ήδη τον Αύγουστο να κρατήσει τους μαθητές στα σπίτια τους προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της νόσου.
Η Λιβερία, όπως και οι όμορες χώρες της Σιέρα Λεόνε και της Γουινέας, επέβαλαν αυστηρά μέτρα, όπως το κλείσιμο των αγορών, η επιβολή καραντίνας σε ολόκληρες επαρχίες, αλλά και ο περιορισμός των μετακινήσεων και των ταξιδιών για να σταματήσει η εξάπλωση του ιού Έμπολα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης