Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αυστηρούς περιορισμούς στην εισροή Σύρων προσφύγων θέτει ο Λίβανος

Αυστηρούς περιορισμούς στην εισροή Σύρων προσφύγων θέτει ο Λίβανος
Θα απαιτείται η υποβολή θεώρησης εισόδου
Αυστηρούς περιορισμούς στην εισροή Σύριων προσφύγων έθεσε ο γειτονικός Λίβανος.
Ειδικότερα, η κυβέρνηση του Λιβάνου ανακοίνωσε την επιβολή περιορισμών στην είσοδο Σύρων πολιτών, για την οποία πλέον προϋπόθεση είναι να έχουν θεώρηση εισόδου (βίζα).
Το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να περιπλέξει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια όσων προσπαθούν να καταφύγουν στην χώρα για να γλιτώσουν από τον εμφύλιο πόλεμο, ο οποίος τυραννά τη Συρία για τρία χρόνια.
«Σήμερα οι Σύροι που μεταβαίνουν στα σύνορα ξεκίνησαν να καταθέτουν έγγραφα προκειμένου να εισέλθουν» ανέφερε ο επικεφαλής της γενικής ασφάλειας του Λιβάνου.
Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών που επιβάλλεται η έκδοση θεωρήσεων εισόδου, καθώς οι πολίτες διέσχιζαν τα σύνορα ελεύθερα μετά την κήρυξη της ανεξαρτησίας τους τη δεκαετία του 1940.
Οι Σύροι θα πρέπει από σήμερα να υποβάλουν αίτημα για την έκδοση 6 ειδών θεωρήσεων εισόδου - τουριστικής, επιχειρηματικής, φοιτητικής, μεταφοράς εμπορευμάτων, ιατρικής και βραχυπρόθεσμης διαμονής.
Για την χορήγηση των θεωρήσεων απαιτείται η υποβολή εγγράφων, όπως οι κρατήσεις των ξενοδοχείων και η καταβολή 1.000 δολαρίων για τους τουρίστες ή η προσκόμιση της πρόσκλησης που έχει ενδεχομένως απευθύνει μία λιβανέζικη εταιρεία προς επιχειρηματίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης