Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κατ’ ιδίαν συνάντηση Merkel – Hollande την Κυριακή για το μέλλον της Ευρώπης… και της Ελλάδας

tags :
Κατ’ ιδίαν συνάντηση Merkel – Hollande την Κυριακή για το μέλλον της Ευρώπης… και της Ελλάδας
Η συνάντηση θα γίνει στο Στρασβούργο, όπως ανακοίνωσε η Γαλλική Προεδρία
Συνάντηση Κορυφής για το μέλλον της Ευρώπης θα έχει την ερχόμενη Κυριακή στο Στρασβούργο ο πρόεδρος της Γαλλίας, Francois Hollande και η καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel και ενώ παραμένουν οι αναταράξεις στην ευρωπαϊκή οικονομία μια και έχουν φουντώσει εκ νέου τα σενάρια περί εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη λόγω των επικείμενων εκλογών στις 25 Ιανουαρίου.
Όπως έγινε γνωστό από τη Γαλλική Προεδρία, η συνάντηση θα έχει ως κύριο θέμα «το μέλλον της Ευρώπης».
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κατόπιν πρωτοβουλίας του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz.
Σε σημερινές του δηλώσεις στο ραδιόφωνο France Inter ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφερόμενος στις σχέσεις του με την καγκελάριο της Γερμανίας, υποστήριξε ότι πρόκειται για σχέσεις ειλικρίνειας και κοινής δουλειάς.
«Λέμε μεταξύ μας τι συμβαίνει.
Δεν έχουμε τις ίδιες ευαισθησίες, αλλά έχουμε το ίδιο διακύβευμα, το ίδιο συμφέρον: να ενεργήσουμε ώστε η Ευρώπη να μπορέσει να γίνει πιο δυνατή, περισσότερο αλληλέγγυα στις επιλογές της και πιο δραστήρια στις πολιτικές της για την ανάπτυξη» υποστήριξε ο Hollande.
«Αυτό που περιμένει εκείνη - το λέει αρκετά - είναι μια χώρα όπως η Γαλλία να μπορεί να είναι ανταγωνιστική.
Η Γαλλία περιμένει ότι μια χώρα όπως η Γερμανία θα μπορέσει να κάνει περισσότερα για την ανάπτυξη.
Προσπαθούμε να βρούμε τη σύγκλιση» υπογράμμισε ο Hollande, επισημαίνοντας ότι «πλησιάσαμε πολύ με την κα.Merkel λόγω της ουκρανικής κρίσης».
Σημειώνεται πως ο Hollande, αφού υποστήριξε ότι οι Έλληνες είναι ελεύθεροι να επιλέξουν την επόμενη κυβέρνηση τους, τόνισε ότι οποιαδήποτε και αν είναι η επόμενη κυβέρνηση της Ελλάδας θα πρέπει να σεβαστεί και να τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης