Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Δεκέμβριο – Στις 47,5 μονάδες

Γαλλία: Σε χαμηλό τεσσάρων μηνών ο μεταποιητικός PMI τον Δεκέμβριο – Στις 47,5 μονάδες
Με τον πιο οξύ ρυθμό σε πέντε μήνες υποχώρησε η παραγωγή του τομέα
Την επιδείνωση των συνθηκών του μεταποιητικού τομέα στη Γαλλία καταδεικνύουν τα στοιχεία της Markit για τον Δεκέμβριο, καθώς καταγράφηκε η αιχμηρότερη πτώση της παραγωγής σε πέντε μήνες, ενώ οι ανταγωνιστικές πιέσεις συνέχισαν να βαραίνουν στις τιμές παραγωγής.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMΙ που καταρτίζει η Markit, επιδεινώθηκε περαιτέρω τον Δεκέμβριο, παραμένοντας κάτω από τις 50 μονάδες που αποτελούν το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης, διαμορφούμενος στις 47,5 μονάδες έναντι των 48,4 μονάδων του Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Τζακ Κένεντι, ο γαλλικός μεταποιητικός τομέας ολοκλήρωσε το 2014 με πολύ αδύναμο τρόπο, με την παραγωγή και την απασχόληση να υποχωρούν πολύ αιχμηρά τον Δεκέμβριο.
Οι μειούμενες τιμές των εμπορευμάτων διεθνώς θα μπορούσαν να δώσουν τη δυνατότητα στους γάλλους μεταποιητές να προχωρήσουν σε περαιτέρω μείωση των τιμών σε μια προσπάθεια να καλύψουν το μερίδιο αγοράς τους εν μέσω εντεινόμενων ανταγωνιστικών πιέσεων.
Ωστόσο, επισημαίνεται, η χαμηλή ζήτηση συνεχίζει να επηρεάζει τα μέγιστα τον τομέα, όταν η μάχη σχετικά με τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις της γαλλικής κυβέρνησης μόλις ξεκινά, κάτι που υποδηλώνει ότι δεν αναμένεται να υπάρξει σύντομα επιστροφή στην ανάπτυξη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης