Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη μεταποίηση τον Δεκέμβριο – Στις 51,2 μονάδες ο PMI

Γερμανία: Επιστροφή στην ανάπτυξη για τη μεταποίηση τον Δεκέμβριο – Στις 51,2 μονάδες ο PMI
Οι νέες παραγγελίες αυξήθηκαν για πρώτη φορά σε τέσσερις μήνες
Επιστροφή στην ανάπτυξη σηματοδοτούν τα στοιχεία για τον μεταποιητικό τομέα τον Δεκέμβριο, με τον δείκτη PMI να διαμορφώνεται σε επίπεδα άνω των 50 μονάδων, που αποτελούν το όριο μεταξύ ανάπτυξης και συρρίκνωσης.
Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο ο μεταποιητικός δείκτης PMΙ διαμορφώθηκε στις 51,2 μονάδες έναντι των χαμηλών 17 μηνών που είχε καταγράψει τον Νοέμβριο και τις 49,5 μονάδες.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Όλιβερ Κολοντσέικ, τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου προσφέρουν μια ανακούφιση, καθώς ο δείκτης PMI επέστρεψε σε αναπτυξιακά εδάφη και οι νέες παραγγελίες άρχισαν πάλι να αναπτύσσονται.
Παράλληλα, οι επιχειρήσεις του τομέα αύξησαν την παραγωγή τους, ενώ προχώρησαν και σε προσλήψεις προσωπικού.
Ωστόσο, όπως επισημαίνεται, ακόμη είναι πολύ νωρίς για να πει κανείς αν ο μεταποιητικός τομέας θα συνεχίσει να αναπτύσσεται ή αν η αύξηση που καταγράφηκε ήταν παροδική.
Με τις τιμές του πετρελαίου σε επίπεδα που είχαν να ειδωθούν από το 2009, το κόστος έχει υποχωρήσει για τους επιχειρηματίες, όμως ενισχύει παράλληλα τους φόβους περαιτέρω αποπληθωριστικών πιέσεων τους προσεχείς μήνες, με τον πληθωρισμό της Γερμανίας πιθανόν να υποχωρεί περαιτέρω έναντι του πρόσφατου χαμηλού του 0,6%.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης