Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Ισχυρή ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα στις 53,8 μονάδες τον Δεκέμβριο

Ισπανία: Ισχυρή ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα στις 53,8 μονάδες τον Δεκέμβριο
Υψηλό επτάμισι ετών για την ανάπτυξη της απασχόλησης
Συνεχής είναι η ανάπτυξη του μεταποιητικού τομέα στην Ισπανία, όπως καταδεικνύουν τα στοιχεία για τον σχετικό δείκτη PMI της Markit.
Ειδικότερα, τον Δεκέμβριο οι επιχειρησιακές συνθήκες για τις ισπανικές εταιρείες του μεταποιητικού τομέα συνέχισαν να παρουσιάζουν βελτίωση, με την παραγωγή και τις νέες παραγγελίες να σημειώνουν περαιτέρω άνοδο.
Παράλληλα, η ανάπτυξη της απασχόλησης αναρριχήθηκε σε υψηλό επτάμιση ετών, ενώ και οι εταιρείες αύξησαν τις τιμές πώλησης των προϊόντων του για πρώτη φορά σε πέντε μήνες.
Ο μεταποιητικός δείκτης PMI που καταρτίζει η Markit υποχώρησε από το υψηλό 89 μηνών των 54,7 μονάδων του Νοεμβρίου, διαμορφούμενος τον Δεκέμβριο στις 53,8 μονάδες.
Σύμφωνα με τον οικονομολόγο της Markit, Όλιβερ Κολοντσέικ, τα αποτελέσματα του Δεκεμβρίου για τον δείκτη PMΙ είναι θετικά για τον μεταποιητικό τομέα της Ισπανίας.
Η παραγωγή, σημειώνει, συνέχισε να επεκτείνεται με σταθερό ρυθμό, ενώ οι δραστηριοποιούμενοι στον τομέα επιχειρηματίες μπόρεσαν να συνάψουν νέα συμβόλαια, παρά την αύξηση των τιμών πώλησης.
Παράλληλα, καταγράφηκε αύξηση των προσλήψεων.
Ο συνδυασμός των αυξημένων νέων παραγγελιών και της αυξημένης απασχόλησης υποδηλώνουν ότι η ανάπτυξη της παραγωγής του τομέα θα συνεχιστεί και το 2015.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης